Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Paška: Poslanci sú nedisciplinovaní

Paška chce vyššiu disciplinovanosť poslancov
Paška chce vyššiu disciplinovanosť poslancov

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Paška oslovil predsedov parlamentných výborov, aby zvýšili disciplínu poslancov pri rokovaniach výborov. V poslednom čase totiž výbory pre neschopnosť hlasovať odovzdávajú plénu pred hlasovaním o návrhoch zákonov namiesto kompletných správ s odporúčaniami len informácie.

„Bez ohľadu na to, že o konečnom znení noriem a uznesení rozhoduje plénum, bolo by dobré, keby výbory vždy každý návrh podrobne prešli a odovzdávali kompletné spoločné správy,“ zdôraznil. Neúplnosť materiálov totiž spôsobuje problémy pri samotnom hlasovaní.

Paška okrem nedisciplinovanosti poslancov vidí problém aj pri príprave rokovania výborov. Stáva sa, že výbor rokuje, pričom viacerí jeho členovia sú na služobných cestách. „Napriek tomu výbory rokujú a je na nich nedostatočný počet poslancov,“ dodal. Podľa predsedu NR SR by sa mal v tomto smere upraviť rokovací poriadok parlamentu tak, aby boli jednoznačne stanovené pravidlá dochádzky poslancov a postihy za neprítomnosť na rokovaniach výborov i pléna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu