Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slováci najbohatší, Nemci na chvoste! Tabuľka, ktorú musíte vidieť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Jedinečné prvenstvo! Slováci predbehli najvyspelejšie a najbohatšie štáty Európy. Nechali sme za sebou Nemcov, Švajčiarov, Rakúšanov či Dánov. Pýtate sa, v čom sme najlepší? Prezradí to tabuľka ekonómov z Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

Vo vlastníctve vlastného bývania Slováci dominujú vyspelým krajinám OECD. Je to potvrdené čierne na bielom. Až 90% Slovákov vlastní (bez alebo s hypotékou) dom či byt. V tejto štatistike sme na prvom mieste. Zaujímavé je, že bohaté a vyspelé štáty ako Rakúsko, Nemecko či Švajčiarsko sú na chvoste rebríčku.

Tabuľka OECD ukazuje počet percent domácností, ktoré bývajú vo svojom. Za Slovenskom nasledujú Litovčania, Maďari a Poliaci. Očividne je teda trend úplne opačný v strednej a západnej Európe.

Slováci najbohatší, Nemci na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Svedčí to možno o mentalite národov. Pre Slovákov znamená vlastné bývanie zdroj istoty, pocit bezpečia v prípade neočakávaných ekonomických problémov a pocit bohatstva. Vyzerá to, že pre Nemcov či Švajčiarov vlastné bývanie neznamená to, čo pre Slovákov.

Viac o téme: GrafBytyDomyOECDTabuĺka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu