Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Novela zákona týkajúca sa zatepľovania: Očakáva sa vyššia podpora štátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ladislav Draškóczy)

BRATISLAVA - Zateplenie rodinného domu by mal štát podporiť vyšším príspevkom v porovnaní s minulým rokom. Počíta s tým Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v novele zákona o energetickej hospodárnosti budov, ktorú predkladá na dnešné rokovanie vlády. Maximálna dotácia by mala stúpnuť z doterajších 6500 na 8500 eur.

Vládny kabinet sa dnes bude zaoberať aj návrhom novely zákona o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch z dielne poslancov strany SaS. Novela obsahuje nové pravidlá pre posudzovanie bezúhonnosti pedagogických a odborných zamestnancov tak, aby aj zahladenie odsúdenia za určité trestné činy znemožňovalo ich prácu. Bezúhonnosť sa má podľa novely preukazovať odpisom z registra trestov, ktorý obsahuje aj zahladené trestné činy.

Členovia vlády zhodnotia aj výsledky ekonomickej diplomacie za rok 2016. Ministerstvo zahraničných vecí v správe konštatuje, že slovenskí podnikatelia sa vlani zúčastnili vyše desiatky podnikateľských misií, a to do krajín ako Irán, SAE, Taliansko, Angola, Vietnam, Etiópia, Uzbekistan, Tadžikistan, Kazachstan, Chorvátsko, Kuba, Nigéria, Čína.

Ministerstvo školstva príde na rokovanie vlády so zhodnotením podpornej schémy pre návrat odborníkov zo zahraničia, ktorú vláda schválila v roku 2015. V správe rezort konštatuje, že za minulý rok sa podarilo späť na Slovensko pritiahnuť ôsmich odborníkov.

Viac o téme: ZatepľovaniePríspevokŠtát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu