Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Veterinára zranil kôň, čakajú ho operácie

Michalovi Poperníkovi (56) zachránili život rýchly zásah prvej pomoci a operácia.
Michalovi Poperníkovi (56) zachránili život rýchly zásah prvej pomoci a operácia.

PODHORANY - Veterinár Michal Poperník (56) utrpel pri ošetrovaní svojho koňa v areáli družstva v Podhoranoch ťažké poranenia. Vzpínajúci sa kôň privalil skúseného jazdca-zverolekára na zem.

Rýchly zásah prvej pomoci a prevoz vrtuľníkom do popradskej nemocnice mu zachránili život. Urgentný prevoz vrtuľníkom a okamžitá nutná operácia veterinárovi Michalovi Poperníkovi (56), podľa slov primára Antona Laincza, ktorý ho operoval, zachránili život. „Pacient bol po prevoze v kritickom stave a ťažkom posttraumatickom šoku. Trpel vnútrobrušným krvácaním,“ uviedol primár. Zranený veterinár, ktorý jazdí tridsať rokov, si nevie vysvetliť, čo mohlo koňa vyplašiť, že tak reagoval.

„Žrebca som ošetroval, keď sa postavil na zadné a celou váhou sa na mňa zvalil. Toho koníka som mal neskôr operovať, teraz operujú mňa,“ prezradil s vypätím všetkých síl zblednutý zverolekár. Ľudia z dediny, ktorí sa v tom čase nachádzali blízko objektu, tvrdili, že dvojročného koňa mohol vyplašiť úder blesku. Túto možnosť nevylúčili ani lekári. Podľa slov primára je nutné vykonať viaceré operácie. „Čas ukáže, ako sa bude jeho stav vyvíjať, poranenia vyžadujú liečenie aj niekoľko mesiacov,“ dodal Laincz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu