Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma v bratislavskom Lamači: Streľba v byte, známy gangster piťovcov bojuje o život

Mikuláš Polony Zobraziť galériu (3)
Mikuláš Polony (Zdroj: Foto: TASR)

BRATISLAVA - Bratislavskou mestskou časťou Lamač včera otriasla streľba. Podľa všetkého si sám siahol na život člen zločineckej skupiny známej ako piťovci. Mikuláš Polony (39) si mal streliť do hlavy, v nemocnici bojuje o život.

Výstrel zaznel v utorok poobede z panelákového bytu na Heyrovského ulici. "Oznámenie o náleze tela so strelným poranením sme prijali včera krátko po 13.30 hodine," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. Na miesto do niekoľkých minút dorazili záchranári. "Lekár záchrannej zdravotnej služby ošetril 39-ročného muža so strelným poranením hlavy a na umelej pľúcnej ventilácii bol prevezený do univerzitnej nemocnice na Kramáre," povedal zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár. Mikuláš v nemocnici bojuje o život. "Muž má ťažké strelné poranenie hlavy, jeho stav je vážny," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. 


Prečítajte si aj: 

VIDEO Veľká razia elitných policajtov: Piťovci na kolenách, zarážajúci zoznam zaistenej munície


Miesto v okolí bytu a paneláku bezprostredne po streľbe zaistili policajti. Prípadom sa zaoberajú, zisťujú okolnosti za akých došlo k zraneniu muža, kto strieľal a z akej zbrane. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví a trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," povedala policajná hovorkyňa a doplnila, že bližšie informácie poskytnú, ak to procesná situácia umožní.  

Dráma v bratislavskom Lamači:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Čo je motívom streľby, prípadne pokusu o samovraždu zatiaľ nie je známe. Mikuláš Polóny figuruje na mafiánskych zoznamoch v skupine piťovci. V roku 1999 ho hľadala polícia v súvislosti so streľbou v bratislavskej pivárni Irish pub, ktorá sa strhla 7. júla toho roku. Zabití boli vtedy dvaja ľudia. V roku 2011 ho zadržali elitní policajti pri najväčšej razii proti piťovcom, keď sa zlanili aj do domu ich šéfa Juraja Ondrejčáka, prezývaného Piťo. V roku 2016 polícia zasiahla proti piťovcom po tretíkrát, zadržali aj Mikuláša a obvinili ho z členstva v organizovanej skupine. 

Juraj Ondrejčák alias Piťo počas súdneho procesu
Zobraziť galériu (3)
Juraj Ondrejčák alias Piťo počas súdneho procesu  (Zdroj: Foto: topky.sk)

Viac o téme: TragédiaSmrťPiťovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu