Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pozrite sa, čo prinesie predvianočný víkend: Prelomová zmena počasia a nástrahy na cestách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Pred nami je posledný predvianočný víkend a väčšina z nás ho chce využiť naplno. Na cestách za vašimi víkendovými cieľmi však buďte opatrní. Meteorológovia vydali výstrahu pred silnou hmlou.

Piatok

Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Piatok bude jasný až polojasný, v nižších a stredných polohách miestami hmlistý alebo spojený s nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota dosiahne 1 až 5, pri hmle alebo nízkej oblačnosti okolo -1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov vystúpi na okolo 0 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne slabý vietor.

Vieme, ako bude na Vianoce: Snehová predpoveď pre Slovensko, koho zima najviac prekvapí

Pozrite sa, čo prinesie
Zobraziť galériu (5)

Výstraha pre vodičov

V niektorých južných okresoch v západnej časti Slovenska dnes môže vodičov potrápiť silná hmla. Dohľadnosť dosiahne len 50 až 200 metrov. O výstrahe prvého stupňa pred výskytom hmly informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

Výstraha platí pre niektoré okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja dnes do 11.00 h. „Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedol SHMÚ.

Pozrite sa, čo prinesie
Zobraziť galériu (5)

Sobota

Do našej oblasti bude prúdiť teplý vzduch. Cez deň bude obloha zamračená s nízkou oblačnosťou alebo sa kde-tu objaví hmla, na horách a miestami aj v nižších polohách by malo byť prevažne polojasno. Ojedinele sa vyskytne mrholenie alebo len slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota klesne na -4 až -9, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -11 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 0 až 4, na miestach s nízkou oblačnosťou alebo hmlou na okolo -2 stupne Celzia. Veternosť bude len slabá.

Pozrite sa, čo prinesie
Zobraziť galériu (5)

Nedeľa

Od severozápadu sa k nám presunie studený front spojený s brázdou nízkeho tlaku vzduchu. Záver víkendu bude prevažne zamračený a hmlistý, na horách a ojedinele aj v nižších polohách môže byť spočiatku prevažne polojasný. Na severe ojedinele rátajte s prehánkami, postupne aj so slabým snežením alebo mrholením. Najnižšia nočná teplota poklesne na -3 až -8, na severe miestami na okolo -10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 4, pri hmle a nízkej oblačnosti len na zhruba -2 stupne Celzia. Veternosť bude iba mierna.

Pozrite sa, čo prinesie
Zobraziť galériu (5)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu