Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Skaze nie je koniec: Opäť horela strecha Prírodovedeckej fakulty v Košiciach!

(Zdroj: topky)

KOŠICE – Len niekoľko dní po devastačnom požiari budovy Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, začala strecha horieť opäť!

Zamestnanci Univerzity si v stredu (14.12.) popoludní všimli, že zo strechy sa opäť dymí a preto ihneď volali hasičov a zabezpečili budovu tak, aby tam nikto nešiel. Hasiči dym zahasili. Budovu budú naďalej monitorovať.

Požiar, ktorý spustošil strechu budovy a zničil vnútorné priestory, vznikol v piatok (9.12.) Pravdepodobne ho spôsobila zastaralá elektroinštalácia. Škodu vyčíslili na 3 milióny eur. Túto čiastku jej vo forme návratnej finančnej výpomoci poskytne vláda, ktorá o tom rozhodla v stredu (14.12.)

Ministerstvo financií podpíše s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach zmluvu o poskytnutí návratnej finančnej výpomoci, aby mohli byť prostriedky poukázané čo najskôr.

Návratná finančná výpomoc bude bezúročná. Lehota splatnosti bude tri roky, pričom splátky sa budú realizovať v rovnakom objeme v rokoch 2017 až 2019, vždy do konca októbra.

Dotáciu vo výške 800.000 eur poskytne rezort školstva univerzite na čiastočné odstránenie následkov požiaru budovy. Z celkovej sumy je 500.000 eur určených na bežné výdavky a 300.000 eur na kapitálové výdavky zahŕňajúce rekonštrukčné práce.

Viac o téme: PožiarStrecha HasičiKošiceUPJŠ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu