Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lipšic poslal odkaz do neba: Jozef bolesť zo smrti Kristínky v rozpálenom aute nevydržal

Jozef Kurák s Danielom Lipšicom Zobraziť galériu (8)
Jozef Kurák s Danielom Lipšicom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko včera zaskočila smrť otca, ktorý zabudol svoju dvojročnú dcérku Kristínku v rozpálenom aute. Jozefa našli na lesnej ceste v športovom oblečení. Jeho zástupcu na súde, známeho politika Daniela Lipšica, smrť zaskočila. Nemôže uveriť, že ešte pred mesiacom stál po jeho boku proti obžalobe a dnes už nie je medzi nami. Rozhodol sa mu preto poslať emotívny odkaz do neba.

"Verím, že Jozef je už s Kristínkou v nebi," dúfa Daniel Lipšic. Exposlanec a právnik ho zastupoval na súde, kde čelil obžalobe z prečinu usmrtenia. O ich vzťahu prehovoril Lipšic na sociálnej sieti. Keď prvýkrát počul o Jozefovom nešťastnom incidente, tak si nevedel predstaviť, že by sa niečo podobné mohlo stať aj jemu.

Lipšic poslal odkaz do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

"Potom, ako som prevzal obhajobu otca Kristínky a začal som študovať závery psychológov o syndróme zabudnutého dieťaťa, som zistil, že by sa takáto tragédia - za nepriaznivej súhry okolností - mohla stať aj mne. Bola to skôr moja pýcha, ak som bol presvedčený, že mne by sa nikdy nič podobné stať nemohlo," napísal dnes už bývalý poslanec, ktorý sa v súčasnosti venuje advokácii.

Lipšic na súde s Jozefom
Zobraziť galériu (8)
Lipšic na súde s Jozefom  (Zdroj: SITA)

Keď prednášal Lipšic záverečnú reč na súde, nevedel si predstaviť, že Jozef onedlho zomrie. "V záverečnej reči na hlavnom pojednávaní pred mesiacom som povedal, že morálnu zodpovednosť za tragický omyl bude Kristínkin otec niesť do konca svojho života. Vtedy som ani len netušil, že jeho srdce tú obrovskú bolesť už dlho nevydrží."

Fascinovaný láskou a súdržnosťou

Pri kontaktoch s rodinou ho prekvapila súdržnosť manželov aj napriek hroznej tragédii. "Počas mojich stretnutí s Jozefom Kurákom a jeho manželkou Katkou som bol vždy fascinovaný ich súdržnosťou a láskou - napriek nepredstaviteľnej tragédii, ktorá sa im stala," prezradil Lipšic.

Lipšic poslal odkaz do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

"Nechcem, aby to vyznelo trúfalo, ale verím a modlím sa, aby Jozef bol už s Kristínkou v nebi," dodal Lipšic a na záver poprial úprimnú sústrasť manželke Katke, dcére Karolínke a celej rodine.

Zomrel zrejme po behu

Jozefa našli včera doobeda medzi obcami Pohranice a Nitrianske Hrnčiarovce - Malanta na lesnej ceste. Záchranku privolal neznámy pán, ktorý si všimol na zemi muža v športovom oblečení. Pravdepodobne dostal infarkt po tom, čo si šiel zabehať. Polícia vylučuje cudzie zavinenie. "Vec preverujeme ako podozrenie z trestného činu usmrtenia. Presná príčina smrti muža bude známa po pitve," povedala včera pre Topky hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.

Jozef
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Proces desaťročia

Nitriansky súd Jozefa Kuráka v novembri tohto roka uznal vinným zo smrti dcérky Kristínky. Dievčatko zabudol vlani v lete v rozpálenom aute na parkovisku pred prácou. Súd v procese rozhodol prekvapivo rýchlo, na druhom pojednávaní po vypočutí znalcov rozhodol.

Malá Kristínka
Zobraziť galériu (8)
Malá Kristínka

Kristínka zomrela vlani v lete 22. júla po tom, čo ju otec Jozef zabudol vysadiť v škôlke. Dievčatko nechal v aute na parkovisku pred prácou. Auto malo na zadných oknách fólie, dieťa preto nebolo možné vidieť. Na dcérku si spomenul v poobedňajších hodinách, keď mu zavolala manželka s tým, že ich dcérka nie je v škôlke.

Viac o téme: Daniel LipšicKristínkaJozef Kurák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu