Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Čo nás čaká v ďalších dňoch: Počasie sa opäť vyblázni, pozor na túto výstrahu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň sme si užili všetky vrtochy počasia - dážď, sneženie a dokonca aj víchricu. Niečo z toho nás čaká aj v najbližších dňoch. Podľa meteorológov zo SHMÚ sa dá na viacerých miestach opäť očakávať snehová nádielka. A opäť prituhne.

PONDELOK

Prevažne polojasno. Ráno a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 0 až 4, na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní, a Spiši -5 až 0 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Čo nás čaká v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

UTOROK

Jasno až polooblačno. V noci a ráno miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Popoludní v severnej polovici územia a v Košickom kraji pribúdanie oblačnosti a tu miestami sneženie alebo snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota -5 až -10, na Kysuciach, Orave, Turci, Liptove, na Horehroní, a na severovýchode -11 až -16 st. Najvyššia denná teplota 1 až 5, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a krajnom severovýchode -3 až +1 st. Slabý premenlivý, cez deň na juhozápade prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Čo nás čaká v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

STREDA

V noci prejde cez naše územie smerom na juh až juhovýchod studený front. Cez deň sa do našej oblasti od západu rozšíri tlaková výš. V noci polooblačno až oblačno. V severnej polovici územia na viacerých miestach snehové prehánky alebo sneženie. Inde zrážky len ojedinele. Cez deň jasno až polooblačno, len na severe a východe prechodne oblačno a tu ojedinele snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota -1 až -5, na Orave, Liptove a Spiši okolo -7 st. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a na krajnom severovýchode okolo -2 st. V noci prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h), cez deň slabý premenlivý vietor.

Čo nás čaká v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Tlaková výš postúpi z našej oblasti nad Balkán a Čierne more a po jej zadnej strane začne do strednej Európy prúdiť vo vyšších hladinách ovzdušia od západu teplejší vzduch. Jasno až polooblačno. V noci a ráno v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke väčšinou -10 až -15 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe a tiež aj pri celodennej oblačnosti alebo hmle okolo 0 st.

Čo nás čaká v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

PIATOK

Vo vyšších hladinách ovzdušia bude na Slovensko od západu až severozápadu prúdiť teplejší vzduch. Jasno až polojasno. V nižších a stredných polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami okolo -9 st. Najvyššia denná teplota -1 až 5, ojedinele, najmä na juhozápade a v stredných polohách, okolo 8 st.

Čo nás čaká v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

V pondelok a utorok platí výstraha prvého stupňa pre nízke teploty pre Trenčiansky, Banskobystrický, Žilinský a Prešovský kraj. 

Viac o téme: SneženiePredpoveď počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu