Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť v Tatrách, FOTO Justina (†22) zabil strom: Šľachetný čin rodičov, dar života na Slovensku

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

BRATISLAVA - Pred pár dňami vyčíňal na Slovensku silný vietor. Pri Jasnej v Nízkych Tatrách dokonca spôsobil povyvracanie stromov. Jeden dokonca zasiahol v aute sediaceho Singapurčana (22). Justina ratovali záchranári a skončil v nemocnici. Na následky ťažkých zranení o niekoľko dní neskôr, žiaľ, zomrel.

Justin Tan bol ako vysokoškolák na výmennom pobyte v Česku na Technickej univerzite v Ostrave. V rámci voľného času sa vybral na Slovensko do Nízkych Tatier. Tešil sa na výstup na Rysy, pretože miloval horolezectvo. Prostredníctvom sociálnej siete si pár dní pred nešťastím hľadal nových kamarátov, ktorí by sa k nemu na túru pridali.

Dňa 19. novembra ho však postretlo nešťastie. V polohách od približne 1000 m n.m. do 1500 m n.m. fúkal silný vietor s nárazmi 26 a 32 m/s (95 a 115 km/h). Na auto, v ktorom bol sám, spadol kvôli silnému vetru strom a udrel ho do hlavy. V tom čase prechádzal okolo záchranár Horskej záchrannej služby. "Záchranár HZS, ktorý išiel okolo reagoval na okolo stojacich ľudí volajúcich o pomoc. Informoval kolegov a zároveň prišli na miesto už privolaní príslušníci HaZZ," uviedla Horská záchranná služba.

Smrť v Tatrách, FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB, Polícia)

Justin bol v bezvedomí, nereagoval a nedýchal. Po vyprostení z auta začali horskí záchranári okamžite s resuscitáciou, ktorú striedavo s hasičmi vykonávali do príchodu lekárky. "Po 45-tich minútach celkovej resuscitácie sa spoločne s prítomnou lekárkou podarilo obnoviť životne dôležité funkcie, no napriek tomu bol mladý muž vo vážnom stave posádkou RLP transportovaný do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," opísali horskí záchranári. Po tom, čo sa o nešťastí dozvedeli Justinovi rodičia, prileteli na Slovensko. Ich syn, žiaľ, 25. novembra v nemocnici vydýchol naposledy. 

Smrť v Tatrách, FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB, Polícia)

Šľachetný čin nešťastných rodičov

Ako informuje channelnewsasia.com, zúfalí rodičia vykonali po smrti svojho milovaného syna šľachetný čin. Súhlasili s darovaním jeho orgánov pre slovenských pacientov. Telo bolo následne spopolnené a rodina sa vrátila do Singapuru.  

Smrť v Tatrách, FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)


Prečítajte si aj:

FOTO Tragédia v Tatrách: Rodina turistu je zúfalá, záchranná akcia sa skončila najhoršie


Rodina, priatelia, ale aj blízki sú z tragédie otrasení. Profesor Bertil Andersson z univerzity, ktorú Justin navštevoval, uviedol, že nebohý bol dobrým študentom s láskavým srdcom. Bol tiež vášnivým horolezcom, ktorý miloval dobrodružstvá. "Pre rodinu zosnulého sme urobili všetko, čo sme mohli. Nebohý nám bude veľmi chýbať. Naši odborní pedagógovia urobia všetko, aby  pozostalým zmiernili traumu," povedal. 

Smrť v Tatrách, FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB, Polícia)

Viac o téme: StromJustinNízke TatrySingapur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu