Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záhada luxusného nábytku: Státisíce hnijú v sklade!

V tomto sklade leží drahý nábytok prikrytý igelitom. Zobraziť galériu (2)
V tomto sklade leží drahý nábytok prikrytý igelitom.

BRATISLAVA - V sklade bývalých vojenských kasární v Pezinku chátra drahý luxusný nábytok. Pritom nie je úplne jasné, odkiaľ pochádza a kto ho tam dal.

Súčasné vedenie ministerstva spravodlivosti tvrdí, že nábytok, ktorého hodnota dosahuje státisíce korún, patril ešte exministrovi Jánovi Čarnogurskému a po nástupe Daniela Lipšica ho sem previezli údajne na jeho príkaz. Lipšic však tvrdí, že o nábytku v Pezinku nič nevie a vymenil len poškodené staré stoličky a skrine.

„Drevené stoličky s plyšovou výplňou by mohli byť zo zasadačky na ministerstve, ostatný nábytok nepoznávam, “ uviedol po zhliadnutí fotografií Čarnogurský. „Stoličky s dreveným rámom sú zo zasadacej miestnosti. Niektoré boli poškodené, tak sme museli vymeniť všetky,“ tvrdí Lipšic.

Podľa Čarnogurského väčšie plošné dosky sú pravdepodobne z nejakého stola. Podľa ministerstva ide o stôl, ktorý stál v zasadačke Čarnogurského a vyšiel na 184 659 korún.

„Stôl sme nevymieňali,“ dodal na svoju obhajobu Lipšic. Zároveň uviedol, že nevie, odkiaľ pochádzajú zvyšné kusy. „Nábytok bol prevezený na prelome rokov 2004 až 2005,“ tvrdí súčasné ministerstvo. Teda v čase, keď rezort riadil Lipšic.

Stôl, ktorý sa nachádza v sklade spolu s masívnymi stoličkami s koženou výplňou, bol podľa ministerstva nadobudnutý za vedenia Čarnogurského. To je však v rozpore s jeho tvrdením, že na fotografiách spoznal iba drevené stoličky zo zasadacej miestnosti. Isté je iba to, že luxusný nábytok hnije v sklade, zatiaľ čo by mohol niekomu dobre poslúžiť.

„Nájdeme ešte spôsob, ako ho využiť,“ tvrdia zdroje z rezortu spravodlivosti. Dúfajme, že skôr ako zhnije v sklade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu