Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Vláda sa uspokojí s kulturákom

V tomto dome dnes zasadne vláda SR. Zobraziť galériu (6)
V tomto dome dnes zasadne vláda SR.

SOBRANCE - Jeden z najchudobnejších regiónov zažije dnes svoj veľký deň. Robert Fico totiž zavelil vláde a výjazdové rokovanie vlády sa odohrá v Sobranciach. Papaláši tentoraz nezasadajú v kaštieli, ktorý si vyhliadli pri poslednom výjazde a na poslednú chvíľu ho radšej zrušili, ale postačí im aj mestský kultúrny dom. Ten sa zmenil na najstráženejšie miesto v republike.

V kulturáku sa ešte včera upratovalo, žehlili obrusy a umývali taniere. Od popoludnia sa k mestu neďaleko hraníc s Ukrajinou valili vládne limuzíny. Letecky sa prepravuje len minister financií Ján Počiatek. „Rozhodol sa pre cestu lietadlom z časových dôvodov. Musel by cestovať autom v noci, čo nie je z bezpečnostných dôvodov najšťastnejšie riešenie. Cestu lietadlom si v plnej výške hradí zo súkromných peňazí,“ vysvetlil jeho hovorca Miroslav Šmál s tým, že letí bežnou linkou. „Ministri majú cestu vo vlastnej réžii. Zabezpečujú si ju sami,“ povedala hovorkyňa premiéra Silvia Glendová. „Premiér vyráža autom o štvrtej ráno,“ dodala.

Podľa nej tam niektorí ministri prespali, ale ubytovanie im zabezpečovali jednotlivé rezorty vo vládnom zariadení. Jedným z nich je aj minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý podľa jeho hovorcu „dozerá na východnú hranicu už celý týždeň“. „Náklady na výjazdové rokovanie vlády budú vyčíslené dodatočne. Úrad vlády sa ich snaží minimalizovať,“ uzavrela Glendová. Jediní, koho prítomnosť vlády neteší, sú sobraneckí tipujúci. Keďže stávková kancelária je priamo v budove, dnes je zatvorená.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu