Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Edit Bauer štve proti Slovensku, tvrdí Maďarič

Edit Bauer
Edit Bauer

BRATISLAVA - Europoslankyňa za Stranu maďarskej koalície Edith Bauer štve v Európskom parlamente proti SR, uviedol minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) v diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O 5 minút 12.

Maďarič narážal na vyhlásenia poslankyne, ktorá na pôde EP spochybnila slovenské súdnictvo a vyšetrovanie kauzy Hedvigy Malinovej, ktorú údajne mali v auguste 2006 v Nitre napadnúť pre jej maďarskú národnosť. Druhý účastník relácie poslanec Pavol Minárik (KDH) Maďaričov výrok nespochybnil.

Útok sa nestal tak, ako ho bezprostredne po ňom prezentovali politici SMK - a teraz po novom podaní na súd je príležitosť zistiť, čo sa vlastne v Nitre stalo, dodal Maďarič. Minárik doplnil, že kauza H. Malinovej nemala byť politickou, ale od začiatku mala byť trestnoprávnou kauzou. Politici by sa na nej nemali priživovať, dodal Minárik.

Maďarič je spokojný so znením koaličnej zmluvy a bude sa usilovať o to, aby koalícia pokračovala bez zmeny zmluvy. Maďarič odmietol názor, že vládna konštelácia nezodpovedá výsledkom parlamentných volieb.

Bauer spochybnila Slovenskú republiku

Spochybnenie nezávislosti súdnictva a procesu vyšetrovania informovaním o prípade Hedvigy Malinovej europoslankyňou za SMK Edit Bauer 21. mája na pôde európskeho parlamentu bolo podľa Moniky Flašíkovej-Beňovej, europoslankyne za SMER-SD, spochybnenie celej Slovenskej republiky. Uviedla to dnes v relácii Politika.sk televízie JOJ.

“Bolo to spochybnenie celej Slovenskej republiky, súdnictva a nezávislých orgánov“, uviedla Flašíková Beňová. Podľa nej by sa už k prípadu Hedvigy Malinovej nemal vyjadrovať žiadny politik. “Považujem to za nevhodné, nesprávne, ak sa táto debata prenáša na úroveň Európskej únie“, uviedol Vladimír Palko poslanec za KDH na margo vystúpenia Bauer v európskom parlamente.

Za hlavný dôvod spolitizovania prípadu Hedvigy Malinovej považuje Gyula Bárdos zo SMK angažovanie premiéra Roberta Fica spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom k danému prípadu. Podľa ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka bolo jeho povinnosťou vyjadriť sa k vyšetrovaniu. “Vyzval ma Výbor Národnej rady pre obranu a bezpečnosť na základe požiadavky zástupcov SMK, aby som sa k tomu vyjadril,“ uviedol Kaliňák.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu