Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Nový advokát a ešte jeden sťažovateľ v kauze Malinová

Hedviga Malinová v sprievode advokáta Romana Kvasnicu v deň výsluchu.
Hedviga Malinová v sprievode advokáta Romana Kvasnicu v deň výsluchu.

NITRA - Jeden z dvoch mužov, ktorí v prípade Hedviga podali na Malinovú trestné oznámenie - Juraj Kubla († 36) spáchal 4. mája samovraždu. V hre však naďalej zostáva anonymný Bratislavčan, ktorý sa v kauze na študentku maďarskej národnosti sťažoval priamo na prokuratúre. Do kauzy Hedviga vstúpil nedávno aj nový advokát Branislav Jurga.

Hedviga Malinová vo štvrtok o ôsmej ráno pred vyšetrovateľom nevypovedala. Na otázku, či rozumie poučeniu o výpovedi obvineného, odpovedala záporne. Ešte predtým bola konfrontovaná so samovraždou mladého muža zo Šale, ktorý na ňu v celej kauze podal trestné oznámenie. Jeho výpoveď bola pôvodne plánovaná na ten istý deň ako Hedvigina. Juraj Kubla († 36) spáchal samovraždu v pivnici paneláka v Šali, kde žil. Podľa medializovaných informácií bol Kubla protimaďarsky založený. Samovraždu mohol spáchať z finančných dôvodov.

Na scéne však naďalej ostáva druhý muž - Bratislavčan Peter K., ktorý v kauze podal oznámenie na neznámeho páchateľa priamo na prokuratúre. Novému Času sa ešte vlani podarilo zistiť, že išlo o kvalitne a fundovane vypracované podanie, v ktorom sa občan Slovenska odvoláva na svoje občianske práva a ústavu.

Nemenovaný Bratislavčan v dokumente zároveň tvrdí, že Hedvigu Malinovú niekto počas kauzy konkrétne inštruoval, aby vyvolala dojem manipulácie prípadu políciou. Tým ju nepriamo naviedol aj na krivé obvinenie vyšetrovateľov o údajnom nátlaku. „Jej tvrdeniami, ktoré sú nepravdivé, vyvoláva podľa oznamovateľa dojem nacionalistického štátu a manipulovania faktov políciou a vyvoláva medzi občanmi SR - Slovákmi aj Maďarmi - zbytočné napätie, čím vzniká nebezpečná situácia,“ uviedol náš zdroj. V kauze sa včera objavil aj nový advokát Branislav Jurga, ktorý spolu s dovtedajším namietli zaujatosť nitrianskej polície i okresnej prokuratúry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu