Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kašický festivaly nemusí

Minister obrany František Kašický
Minister obrany František Kašický

BRATISLAVA - Minister obrany František Kašický asi nemá v láske letné festivaly. Predchádzajúce vedenie rezortu uzavrelo zmluvy o prezentácii Ozbrojených síl SR na akciách Pohoda, Duchonka či Ružiná. Práve tu sa stretáva najviac mladých ľudí, ktorých chce armáda zlákať do svojich radov. Terajšie vedenie rezortu zmluvné podmienky mení, ako sa mu páči. A platí sankcie takmer 600-tisíc korún.

O prípade festivalu Pohoda už Nový Čas informoval. Organizátori napriek tomu, že mali podpísanú dohodu o bezplatnom prenájme letiskovej plochy až na päť rokov, si tento rok za ňu zaplatia podľa našich informácií pol milióna korún. Rezort vraj tieto peniaze použije na propagáciu armády.

Zmluvu však ministerstvo nedodržalo ani pri festivaloch Duchonka a Ružiná. Preto musel rezort uhradiť zhodou okolností tiež vyše pol milióna korún. „Organizátorovi bola nakoniec uhradená suma 595-tisíc korún, vrátane príslušenstva v podobe úrokov z omeškania,“ priznal hovorca Vladimír Gemela. A to všetko preto, lebo na Duchonke 2006 sa rezort nezúčastnil a so zaplatením faktúry za Ružinú meškal. Organizátori tak iniciovali mimosúdne vyrovnanie.

Výsledná suma narastá každým dňom. „Nechceme to komentovať, ale musím konštatovať, že časť istiny stále nie je uhradená a úroky z omeškania plynú ďalej. Takto by sa asi nemalo zaobchádzať s peniazmi daňových poplatníkov,“ myslí si zástupca organizátorov festivalov Július Kuruc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu