Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trenčín: Požiar obytného domu je takmer zlikvidovaný

V Trenčíne horí obytný dom Zobraziť galériu (9)
V Trenčíne horí obytný dom

TRENČÍN – Rozsiahly požiar podkrovia bytovky na Zlatovskej ulici je už takmer zlikvidovaný, predbežné škody dosiahli 4,5 milióna korún. Krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Miroslav Januška uviedol, že horela strecha o rozlohe 60 x 12 metrov, išlo o náročný zásah a hasičom hrozilo veľké nebezpečenstvo.

Tí zasahovali v pomerne veľkej výške na štvrtom poschodí. Pod strešnou krytinou sa nachádzali ohniská. Pri rozoberaní strechy sa k nim dostal kyslík, ktorý oheň opäť rozdúchaval. „Našťastie sa zranil len jeden hasič a to ľahko,“ uviedol Januška. Obyvatelia stačili včas ujsť. Sanitka musela odviesť len jednu staršiu obyvateľku domu. Polícia ulicu uzavrela. V husto obývanej časti mesta Za mostami požiar sledovalo niekoľko sto ľudí, okolité stredné školy mali prerušené vyučovanie.

Požiar vypukol o 9:00 na štvrtom poschodí, zasahovalo sedem cisterien a 23 hasičov. Okrem trenčianskych hasičov zasahovali aj jednotky z Bánoviec nad Bebravou, Nového Mesta nad Váhom, Dubnice nad Váhom a Považskej Bystrice. O 11:00 hasiči požiar lokalizovali, predpokladá sa, že ho ešte niekoľko hodín budú likvidovať, a to rozoberaním strešnej krytiny a hľadaním možných skrytých ohnísk.

Hasičom sa podľa Janušku podarilo zachrániť byty, tie však budú asi zadymené a mohla ich poškodiť aj stekajúca voda, ktorou požiar hasili. Pravdepodobnou príčinou požiaru bola neopatrnosť robotníkov pri izolovaní zatekajúcej strechy asfaltovou lepenkou. Hasiči museli pre hustý, štipľavý dym zasahovať s dýchacími prístrojmi. Záchranka musela na mieste ošetriť aj jedného obyvateľa domu, ktorý pomáhal hasičom. Bytovka má podľa obyvateľov necelých osem rokov a so strechou mali problémy od začiatku.

Januška dodal, že napriek tomuto náročnému zásahu hasiči predvedú ukážky svojej práce na otvorení 8. ročníka medzinárodnej výstavy hasičskej, záchranárskej a zabezpečovacej techniky na trenčianskom výstavisku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu