Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Razia kukláčov, zadržali Piťovho parťáka: Iba v júni ho Harabin pustil s Rehákom na slobodu

Marek O. Zobraziť galériu (4)
Marek O. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Elitní policajti mali včera opäť plné ruky práce. Realizovali akciu, pri ktorej zadržali Mareka O. (40). Figuruje na mafiánskych zoznamoch ako člen zločineckej skupiny piťovci. Zadržaný muž podnikal so šéfom gangu Jurajom Ondrejčákom, ktorý si vo väznici odpykáva trest.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry uskutočnili včera akciu v bratislavskom Lamači. "Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra v Lamači zadržala jednu osobu v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti a vyšetrovateľ spracoval podnet na jej väzbu," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Juraj Ondrejčák alias Piťo a Marek O. spolu figurujú v spoločnosti Baresto, s.r.o., so sídlom na Studenohorskej ulici v Lamači. Firma prevázkuje aj podnik Trojka, kde sa piťovci schádzali, od júna tohto roka je v konkurze. Marek O. sa angažoval aj v komunálnej politike, bol poslancom miestneho zastupiteľstva. 

Juraj Ondrejčák alias Piťo
Zobraziť galériu (4)
Juraj Ondrejčák alias Piťo  (Zdroj: Foto: topky.sk)

Marek O. sa dostal do povedomia aj v júni tohto roku, keď kukláči zadržali 23 mužov považovaných za členov gangu piťovcov. Medzi nimi bol aj syn známeho podnikateľa Martin Rehák. Obvinení boli z členstva v zločineckej skupine. V tomto prípade Najvyšší súd SR nakoniec zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu prvostupňového súdu a deviatich mužov do väzby nevzal. Súdu vtedy predsedal Štefan Harabin. Medzi obvinenými bol aj Rehák a Marek O., ktorý ale policajtom neunikol a včera ho opäť zadržali.   

Martin Rehák
Zobraziť galériu (4)
Martin Rehák  (Zdroj: Jan Zemiar)


Prečítajte si aj:

Členstvo v gangu piťovcov nie je zločin: FOTO zo súdu odišli ako vážení, aj Rehákov syn doktor!


Ondrejčák si momentálne odpykáva trest 16 rokov väzenia za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Piťovci sa podľa názoru súdu venovali obchodom s drogami a vyberaniu výpalného.

Marek O.
Zobraziť galériu (4)
Marek O.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: ZadržaniePolícia PiťovciLamač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu