Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti zbroja proti cestným pirátom

Trnavský policajt na jednom z testovaných motocyklov. Zobraziť galériu (4)
Trnavský policajt na jednom z testovaných motocyklov.

BRATISLAVA - Slovenskí policajti sa chystajú na cestných pirátov a zločincov. V týchto dňoch skúšajú muži zákona štyri nové motocykle. Niektoré z nich budú využívané pri dopravných kolíziách, iné sú určené aj do nepriechodného terénu, kam je problematické dostať sa s automobilom. Cena motoriek sa pohybuje od 300-tisíc až do trištvrte milióna.

Jednu zo zatiaľ prepožičaných motoriek testujú policajti v Trnave. „Je to veľmi dobrý dopravný prostriedok napríklad na diaľnice. Motorka je rýchla a veľmi ľahko sa s ňou dostaneme napríklad k dopravným nehodám, keď sa na ceste vytvoria kolóny,“ povedal pre Nový Čas trnavský policajný riaditeľ Bystrík Stanko.

Nová motorka má pritom na tachometri maximálnu rýchlosť až 240 kilometrov za hodinu. Podľa hovorcu ministerstva vnútra Erika Tomáša v súčasnosti policajti testujú štyri motocykle od dvoch rôznych výrobcov. „Postupne vyskúšame viacero značiek. Ak sa osvedčia, budeme zvažovať nákup motoriek pre policajtov,“ dodal Tomáš s tým, že všetko však bude závisieť od možností rozpočtu.

Na nákup motocyklov by potom vypísali verejné obstarávanie. Cena policajných motoriek sa totiž pohybuje od 300-tisíc až do trištvrte milióna Sk. „V zahraničí je to bežná záležitosť. Motorky by mali využívať dopravní policajti a poriadková polícia,“ uzavrel Tomáš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu