Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovské nešťastie v Galante: Dievča (†13) zabil prúd na streche nákladného vlaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GALANTA – K osobe zasiahnutej elektrickým prúdom na streche odstaveného nákladného vlaku v železničnej stanici Gáň v okrese Galanta volali v nedeľu popoludní hasičov a ďalšie zložky Integrovaného záchranného systému.

"Trinásťročné dievča utrpelo popáleniny v hornej časti tela, ktoré neboli zlučiteľné so životom,“ povedal hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. Zasahujúci hasiči z Galanty podľa Júlie Kedrovej z Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave po uzemnení vedenia zniesli pomocou výsuvného rebríka telo dievčaťa na zem.

Pohyb mimo vyznačených priestorov pre cestujúcich je mimoriadne nebezpečný, ľudia môžu prísť i o život, upozorňujú Železnice slovenskej republiky (ŽSR). "V mnohých prípadoch sme bezmocní a nevieme tomu zabrániť," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. "Apelujeme na rodičov, aby vždy vedeli, kde sa ich deti hrajú a aby im spolu s učiteľmi vysvetlili, že pohyb v blízkosti zdrojov vysokého napätia môže byť nebezpečný," povedala Pavliková.

Viac o téme: DievčaSmrťElektrický prúdGalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu