Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd: Exmilencovi zrátali žiarlivosť - 9 rokov!

Obžalovaný Matej H. (24): „Nechcel som ju zabiť.“
Obžalovaný Matej H. (24): „Nechcel som ju zabiť.“

BRATISLAVA - Deväť rokov za útlak! Toľko si má odsedieť za mrežami Bratislavčan Matej H. (24). Prokurátorka mladíka obžalovala z pokusu o vraždu expriateľky, ale na súde jeho vinu nedokázala. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Dráma sa odohrala v petržalskom paneláku. Podľa obžaloby Matej ešte pred dvomi rokmi vtiahol do bytu expriateľku Kristínu (21). V izbe ju zviazal šnúrou a šálom a ponúkol jej uspávacie lieky. Zachránili ju lekári.

„Nikdy som jej neublížil, nikdy som jej nechcel ublížiť. Nechcel som ju zabiť,“ povedal obžalovaný Matej v záverečnej reči. Priznal sa, že Kristíne vzal kľúče a išiel do bytu jej rodičov po fotografiu. Bola na nej ona s iným mužom, na ktorého žiarlil. Vzal však aj peniaze. Objednal si pizzu a užil tabletky aj on. Priotrávenú dvojicu našli v byte policajti, ktorí privolali záchranárov.

Matej, podľa sudcu, Kristínu neustále prenasledoval, psychicky ju ničil a ponúkol jej tabletky. Neexistuje však dôkaz, že tabletky užila násilím. Sudca považuje za chybu polície, že pri domovej prehliadke nezistila, koľko balení tabletiek bolo v byte a nedala dvojici urobiť v nemocnici všetky potrebné vyšetrenia. „Prišiel čas splácať,“ vmietol sudca obžalovanému do tváre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu