Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nadáva na to mnoho Slovákov: Vymeškal autobus, lístok kvôli tomu stratil platnosť! Vieme, čo robiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Hargaš)

BRATISLAVA - Človeka vie pekne naštvať, keď stojí na zastávke a autobus nie a nie prísť. Príde druhý, tretí, desiaty, no stále nie to vaše číslo. Spoj môže vynechať z viacerých dôvodov, väčšinou to býva kvôli nehode na ceste. Čo potom ale s lístkom, ktorý máte zakúpený a viaže sa na konkrétny čas? My to vieme.

Zažil to už hádam každý obyvateľ väčšieho mesta, v ktorom premáva MHD. Čakanie na zastávke sa niekedy nedobrovoľne poriadne predĺži a z niekoľkých minút sa razom môžu stať desiatky. Keď chodí autobus každých pár minút, ešte nad tým mávnete rukou, no pri spoji s frekvenciou napríklad trikrát za hodinu sa to už stáva problémom. Najmä keď sa niekam naozaj ponáhľate. 

Nadáva na to mnoho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Tu sa ponúka otázka, čo s lístkom, ktorý ste si zakúpili? pokiaľ máte lístok z automatu, nie je čo riešiť. Označíte ho v momente, keď nastúpite do autobusu, bez ohľadu na to, kedy príde na zastávku. Keď si ale kúpite lístok cez SMS, tu nastáva problém, pretože je časovo ohraničený. To znamená, že keď máte povedzme 15-minútový cestovný lístok, zakúpite ho o 15.30, autobus príde namiesto 15.32 o 15.45, váš lístok už viac nie je platný. Revízor by vám ale nemal právo dať pokutu, pretože vinu by v tomto prípade niesol dopravný podnik. 

Nadáva na to mnoho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

"Ak autobus neobslúži zastávku v čase podľa grafikonu, automaticky sa predlžuje platnosť SMS cestovného lístka. V prípade výkonu kontroly vie vie revízor okamžite preveriť meškanie daného spoja," vysvetlila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. 

Lenku išlo roztrhnúť od zlosti: Chcela kúpiť lístky na MHD, dostala prekvapenie na FOTO

V tejto súvislosti DPB zároveň pripomína, že každý cestujúci je povinný preukázať sa pri výkone kontroly platným cestovným lístkom, resp. platným SMS cestovným lístkom, s ktorým už musí cestujúci do vozidla nastúpiť. "Práve z tohto dôvodu je cestujúci povinný si zakúpiť SMS lístok ešte pred nástupom do autobusu, a to v lehote desať minút (v prípade polhodinového a hodinového lístka), ktorú DPB pridal pre SMS lístok oproti platnosti papierovým lístkom," doplnila Volfová. 

 

Viac o téme: BratislavaMhdDopravný podnikOznačovačCestovný lístok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu