Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spojené arabské emiráty pozastavili vydávanie víz Slovákom

BRATISLAVA - Spojené arabské emiráty (SAE) dočasne pozastavili bez uvedenia dôvodu vydávanie víz občanom Slovenska. Informovala o tom dnes televízia Markíza.

Podľa neoficiálnych zdrojov je za opatrením arabskej krajiny aprílová krádež v dubajskom klenotníctve, ktorú má údajne na svedomí tiež jeden Slovák. Informácie o bezdôvodnom pozastavení vydávania vstupných povolení do SAE potvrdilo aj slovenské ministerstvo zahraničných vecí. "Ministerstvo robí všetko preto, aby situáciu čo najskôr vyriešilo," uviedol Igor Pokojný z tlačového oddelenia úradu.

Páchateľov lúpeže, ktorá vraj zapríčinila problém s vydávaním víz, polícia po dvoch týždňoch chytila. Miestne médiá priniesli správu, podľa ktorej za krádežou šperkov za takmer 100 miliónov korún neboli zamaskovaní Slováci, ale Srbi. "Vôbec nikto nevie dať oficiálne stanovisko, prečo bolo zablokované Slovákom vydávanie akýchkoľvek víz," sťažovala sa Slovenka žijúca v meste Dubaj.

Niekoľkým Slovákom sa vraj predsa podarilo vybaviť víza do SAE, museli však zapojiť svoje kontakty v ďalekej cudzine. Nevyriešené naďalej zostávajú ďalšie žiadosti. Zatiaľ nie je známe, kedy a ako budú vybavené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu