Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Černák lieta v problémoch s väzenskými dozorcami: Nepríjemnosti pre poštovú známku

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Černák (Zdroj: TASR)

ILAVA - Boss všetkých bossov lieta v poriadnych problémoch. Okrem toho, že má na krku doživotný trest, život vo väznici sa s ním nemazná. Za múrmi dostal trest kvôli poštovej známke. Dôvodom bolo, že dozorcovia nemali poňatia, ako sa k nemu mohla dostať. Nešlo totiž o obyčajnú poštovú známku, ale o takú, na ktorej bol znázornený on sám. Mikuláš Černák sa preto s ústavom súdi.

Černák si vo väznici zavaril kvôli poštovej známke. Na list, ktorý chcel z ilavskej väznice poslať, nalepil totiž známku, o ktorej nikto nevedel, ako sa k nemu dostala. "Podľa žalovaného spáchal odsúdený disciplinárne porušenie tým, že poslal listovú zásielku opatrenú známkou ktorú získal spôsobom, ktorý nie je v súlade s príslušnými predpismi," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Podľa informácií Tv Joj Černák tvrdil, že známku mu poslala jeho priateľka v balíku. Zarážajúce je, že ústav nezaznamenal, aby nejaký jeho balík známku obsahoval. Komunikácia prostredníctvom pošty je pre odsúdených jedným z mála kontaktov s okolitým svetom. Poštové známky si môžu väzni zakúpiť v ústavnej predajni, môžu ich dostať od príbuzných prostredníctvom balíka alebo poistenej listovej zásielky. Slovenská pošta ponúka možnosť dať si vyrobiť známku s vlastnou podobizňou. 

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Nakoľko v ústave nevedia, ako sa Černák k známke so svojou podobizňou dostal, disciplinárne ho potrestali. Ústav zažaloval. "Žalobca sa domáhal, aby súd zrušil rozhodnutie žalovaného a vrátil vec na opätovné konanie," doplnil Tarabus. 

Černák na súde nepochodil

"Krajský súd žalobu odmietol ako neprípustnú, pretože smeruje k rozhodnutiam, ktoré sú vylúčené zo súdneho prieskumu. Súdy majú právomoc preskúmavať iba tie rozhodnutia o uložení disciplinárneho trestu, kde konanie odsúdeného vykazuje znaky priestupku," uviedol hovorca súdu. Černák sa ale nevzdáva a s väznicou v Ilave je stále na nože. "Krajský súd sa zaoberá ešte ďalšou žalobou, ktorou sa žalobca domáha voči žalovanému ochrany pred nezákonným zásahom orgánu verejnej správy," uviedol Tarabus. Černák namieta, že keď ho potrestali, odopreli mu právo brániť sa.  


Prečítajte si aj:

Exkluzívny list z väznice: Vdova po bossovi Holubovi napísala Černákovi, láska až za hrob


Mikuláš Černák si odpykáva doživotný tres odňatia slobody s možnosťou podmienečného prepustenia po 25 rokoch. Za mrežami je už viac ako 18 rokov, o sedem rokov tak môže žiadať o podmienečné prepustenie. Prednedávnom bol preradený z ilavskej väznice do leopoldovskej. Každý trest, ktorý vo väznici dostane, mu ale prepustenie môže skomplikovať.  

Viac o téme: VäzeniePoštová známkaMikuláš Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu