Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záchranári mali dnes plno práce: V Nízkych Tatrách sa zranilo len 3-ročné dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dnešný slnečný voľný deň prilákal ľudí do prírody, niektorých museli však pomáhať záchranári. V Nízkych Tatrách pomáhali 3-ročnému dievčatku, ktoré na Priehybe spadlo a utrpelo viaceré odreniny a tržné poranenia hornej končatiny.

Dievčatko po ošetrení horskí záchranári transportovali terénnym vozidlom na Bielu púť, odkiaľ s ním rodičia na vlastnú žiadosť pokračovali do nemocnice samostatne.  Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby. Vo Veľkej Fatre pomáhali 14-ročnému dievčaťu, ktoré si na bobovej dráhe na Donovaloch spôsobilo tržné poranenie hornej končatiny.

Horskí záchranári jej ranu ošetrili a následne si ju prevzali rodičia a pokračovali s ňou do nemocnice na ďalšie ošetrenie. Krátko na to išli pomáhať slovenskému cyklistovi. Ten počas cyklistických pretekov v oblasti Brezín spadol z bicykla a pri páde si pravdepodobne zlomil kľúčnu kosť. Po ošetrení ho previezli autom na Donovaly, kde si ho prevzala posádka rýchlej zdravotnej pomoci. 

Prácu mali aj leteckí záchranári. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Popradu letela dnes krátko popoludní k zranenej 42-ročnej žene. V okolí sedla Nižnej záhrady v blízkosti Dobšinskej ľadovej jaskyni si pádom poranila hlavu a upadla do bezvedomia. Pilot vrtuľníka pristál na trávnatej ploche v blízkosti, kde sa zranená pacientka nachádzala.

Po príchode lekárky leteckých záchranárov už bola pri vedomí. Leteckí záchranári jej následne poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie. Po preložení na palubu vrtuľníka bola pacientka v stabilizovanom stave pri vedomí prevezená na centrálny príjem popradskej nemocnice, informovala hovorkyňa AIR - TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková.

Viac o téme: ZáchranáriDievčatkoCyklistaNízke Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu