Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Slovensko zasiahli silné búrky a dažde: Spôsobili obrovské škody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – V oblasti Vysokých a Nízkych Tatier môžu dnešné popoludnie pokaziť búrky s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydalo výstrahou 1. stupňa. Nepriaznivé počasie spôsobilo škody v rodinných domov a skomplikovalo dopravu na diaľnici R1 pri Nitre.

Ak aj vás a vaše okolie zasiahli silné búrky, pošlite nám tip na tipy@topky.sk.

Meteorológovia uvádzajú, že búrky môže sprevádzať intenzívny lejak s úhrnom zrážok 20 až 30 mm i nárazy vetra, dosahujúce rýchlosť 60 až 85 km/h. 

Po prietrži mračien zasahovali v Popradskom okrese hasiči 

Hasiči dnes po lokálnej prietrži mračien absolvovali niekoľko výjazdov v meste Svit i v obci Gánovce v Popradskom okrese. Ako informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, vo Svite zasahovali hasiči v dvoch prípadoch pri čerpaní vody z pivníc a suterénov rodinných domov. V obci Gánovce zas čistili vozovku od nánosov bahna.

Ako uvádza oficiálna facebooková stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu, v Gánovciach spadlo za hodinu 50, v Poprade 36 a na Skalnatom plese 35 milimetrov (mm) zrážok. "Na poslednej menovanej stanici bol dážď prechodne mimoriadne intenzívny, za desať minút spadlo 21 mm," uvádza sa na profile.

Viac o téme: PočasieBúrkaVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu