Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragická nehoda v Košiciach: Cyklista (†43) podľahol zraneniam v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Na jednom z priechodov pre chodcov v Košiciach došlo v nedeľu (21.8.) popoludní k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej motorové vozidlo zrazilo cyklistu. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, zraneniam dnes podľahol.

"Podľa doterajších zistení 24-ročný vodič, občan Ukrajiny, viedol motorové vozidlo značky Mercedes Benz Vito po Hlinkovej ulici, v smere od výjazdu na rýchlocestu na Prešovskej ulici. Na riadne označenom priechode pre chodcov došlo k zrážke s 43-ročným cyklistom z Košíc. Cyklista pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým dnes dopoludnia v nemocnici podľahol," skonštatovala Mésarová.

Vodič motorového vozidla zranenia podľa nej nemal. Dychová skúška na zistenie požitia alkoholu bola u neho negatívna. U cyklistu bol vykonaný odber krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov. Pri dopravnej nehode bola celková škoda predbežne vyčíslená na približne 800 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. 

Keďže cyklista zraneniam podľahol, podľa krajskej policajnej hovorkyne dôjde k zmene právnej kvalifikácie na prečin usmrtenia. "Bližšie okolnosti, príčina a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," dodala Mésarová.

Viac o téme: NehodaCyklistaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu