Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nedisciplinovaných vodičov pokutovali vozičkári

Namiesto pokuty dostal šofér od vozičkárky kyslý citrón. Zobraziť galériu (4)
Namiesto pokuty dostal šofér od vozičkárky kyslý citrón.

PREŠOV - Nedisciplinovaní vodiči v Prešove strpčujú život telesne postihnutým. Mnohí totiž parkujú na miestach určených invalidom a tí si potom len s ťažkosťami nájdu vhodné miesto na odstavenie auta.

Problém je najzreteľnejší pred hypermarketmi. Roztrpčení telesne postihnutí ľudia sa preto včera postavili pred tri obchodné domy a nedisciplinovaným vodičom rozdávali citróny, aby im dali najavo, čo si o nich myslia. Pri akcii im asistovali aj mestskí policajti. „Len som na chvíľu odbehol za riaditeľom hypermarketu, potreboval som niečo dohodnúť,“ bránil sa jeden vodič parkujúci priamo na mieste pre telesne postihnutých. Keď dostal citrón, zatváril sa tak kyslo, ako keby ho prehltol.

„Je mi to ľúto. Viac tu parkovať nebudem. Nestojím o ďalšie citróny,“ dodal ospravedlňujúco nedisciplinovaný vodič, ktorý však aj tak obišiel pomerne lacno, lebo mohol dostať až 2-tisícovú pokutu. Podľa vozičkárky Jolany Lepiešovej (59) je parkovanie zdravými vodičmi na vyhradených miestach bežné. „Aj preto sme pripravili túto akciu, aby sme upozornili, že to, čo je pre niekoho normálnou vecou, je pre nás problém,“ podotkla. Mestá majú povinnosť vyhradiť najmenej dve percentá parkovacích miest pre telesne postihnutých. „V našom prípade to je asi 95 parkovacích miest, ktoré sú zväčša pred hypermarketmi,“ vysvetlil tlačový tajomník prešovskej radnice Michal Kaliňák.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu