Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík, ktorý bránil chorú mamu, ostáva v base 8 rokov

Odvolanie Tomáša Vaňa (na snímke) bolo zamietnuté. Zobraziť galériu (2)
Odvolanie Tomáša Vaňa (na snímke) bolo zamietnuté.

BRATISLAVA - Tomáš Vaňo (20) z Bratislavy, ktorý trikrát pichol do chrbta svojho opitého otca, ostáva za mrežami. Odvolanie mladíka proti rozsudku osem rokov, bratislavský Krajský súd dnes zamietol! Po vyhlásení verdiktu Tomášova mama neskrývala rozčarovanie.

Rodinná dráma sa odohrala pred rokom v paneláku v Devínskej Novej Vsi. Otec Erik (49) prišiel domov opitý. Chcel, aby ho manželka vyzliekla a uložila ho spať. Keď to odmietla, udrel ju do hlavy na miesto, kde ju pred časom operovali. Tomáš v snahe zabrániť ďalšiemu útoku, pichol trikrát kuchynským nožom otca do chrbta.

Zranený otec sa až v nemocnici dozvedel, čo sa s ním dialo. V krvi mal totiž 2,8 promile alkoholu. Otec sa pred súdom ospravedlnil za to, čo spôsobil a dnes v pojednávacej sieni prosil súd, aby zmenil rozhodnutie o vine jeho syna Tomáša. Odvolanie bezúspešne podali aj Tomášova matka, jeho brat a stará mama. Prípad Tomáša po vyhlásení prvostupňového rozsudku vyvolal rozsiahlu diskusiu. List čitateľky z amerického Chicaga do väznice Tomášovi jeho obhajca dnes odovzdal súdu. Naozaj musí stráviť Tomáš Vaňo v base dlhých osem rokov? Existuje šanca, aby sa dostal z väzenia skôr?

Viac sa dočítate v zajtrajšom vydaní denníka Nový Čas!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu