Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Vymenia vedenie ústavu, ktorý pripravuje maturitu

Ministerstvo školstva chce vymeniť súčasného šéfa ŠPÚ Ľubomíra Pajtinku
Ministerstvo školstva chce vymeniť súčasného šéfa ŠPÚ Ľubomíra Pajtinku

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva pripravuje výmenu vedenia Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ), ktorý okrem iného každoročne pripravuje testy celoštátnej externej maturity. ČTK to potvrdil zdroj blízky ministerstvu. Vedenie ministerstva a aj súčasný šéf ŠPÚ Ľubomír Pajtinka sa k informácii odmietli vyjadriť.

K výmene vedenia ŠPÚ by malo prísť necelé dva mesiace potom, ako ústav čelil kritike opozičných poslancov za údajný únik maturitných testov z anglického jazyka. Časť správnych zadaní našiel krátko pred skúškami doposiaľ neznámy nálezca pri jednom z obchodných centier v Bratislave. Napriek tomu sa písomky neodložili a neúspešné bolo aj vyšetrovanie, ako sa mohli testy dostať na verejnosť.

Pajtinka vedie Štátny pedagogický ústav od vlaňajšieho októbra. Počas minulého volebného obdobia bol aj prednostom Krajského školského úradu v Bratislave, vtedajší minister školstva Martin Fronc ho však odvolal. Po niekoľkomesačnom pôsobení na úrade Bratislavského samosprávneho kraja sa vrátil znovu do organizácie riadenej ministerstvom školstva, v súčasnosti na čele s ministrom Jánom Mikolajom (SNS).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu