Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prvý na doživotie odsúdený vrah Molnár (74) chce na slobodu: Po 25 rokoch vo väzení

Obeť vrahov Gabrielle, nad ňou Ján Molnár, vedľa so sklonenou hlavou Ľubor Masár
Obeť vrahov Gabrielle, nad ňou Ján Molnár, vedľa so sklonenou hlavou Ľubor Masár (Zdroj: Foto: internet)

TRNAVA - Ján Molnár spolu s Ľuborom Masárom boli po prevrate v roku 1989 prvými na doživotie odsúdenými na Slovensku. Brutálne znásilnili a zavraždili mladú Holanďanku, jej muž zázrakom prežil. Molnár sa teraz chce dostať na slobodu.

Okresný súd v Trnave eviduje Molnárovu žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. Súdu ju doručili 24. júna. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej o žiadosti musí súd rozhodnúť do 60 dní. Trestný zákon po 25 rokoch za mrežami a po splnení stanovených podmienok pripúšťa možnosť prepustenia na slobodu aj v prípade odsúdených na doživotie.

Prví na doživotie odsúdení

Dnes 74-ročný Ján Molnár bol odsúdený spolu s Ľuborom Masárom za znásilnenie a vraždu Holanďanky Gabrielly Widdershovenovej – Groenovej z augusta 1990 v Rakúsku. Jej manžela zviazali, ťažko zranili a vyhodili z auta. Ten však drámu prežil a neskôr na súde proti páchateľom svedčil. Oboch zločincov poslal na doživotie za mreže Mestský súd v Bratislave. Dvadsaťpäť rokov vo väzení im uplynulo vlani na jeseň. Masár zrejme omylom o prepustenie žiadal už v roku 2014, súd vtedy jeho žiadosť zamietol. 


Prečítajte si aj:

Na doživotie odsúdení vrahovia v našich väzniciach: Môžu na slobodu, o prepustenie nepožiadali

Šokujúca hrozba pre Slovensko: Prvý brutálny vrah s doživotím na slobodu, po 25 rokoch v base!


Súdy v prípade žiadostí odsúdených o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody posudzujú splnenie formálnych a materiálnych podmienok. Odsúdený by mal pri rozhodovaní o prepustení súd presvedčiť, že vo výkone trestu plnením svojich povinností preukázal polepšenie a dá sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život. Molnár aj Masár boli už pred odsúdením na doživotie viackrát súdne trestaní za závažné trestné činy, Molnár aj za vraždu. Po roku 1989 boli prvými odsúdenými na doživotie na Slovensku.

Viac o téme: VrahPrepustenieJán Molnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu