Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Festival predčasne ukončila tragédia: V areáli záhadne zomrela iba 16-ročná Žofia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na festivale a letnej univerzite s názvom Martfeszt, ktoré sa konali v Martovciach pri Komárne, sa odohrala tragédia. Pôvodne mala akcia trvať až do 12. júla, no po tom, čo v noci na sobotu v areáli prišlo o život iba 16-ročné dievča, sa organizátori rozhodli podujatie predčasne ukončiť.

Kollár prial smršť desaťtisícom Slovákov, dostal poriadnu lekciu: FOTO skvelej odvety

Pol hodinu po polnoci bola zdravotná služba, ktorá sa nachádzala priamo na mieste konania festivalu privolaná k osobe v bezvedomí.

"Záchranár po príchode na miesto začal mladé dievča okamžite oživovať. Na pomoc si zavolal aj posádky z Nesvád a Komárna. Žiaľ bez úspechu. Nad bránu predčasne ukončeného festivalu organizátori vyvesili čiernu vlajku. Účastníkom pochopiteľne do reči nebolo. Hlavný organizátor mal telefón vypnutý," informovala TV Markíza.

Podľa nej stojí za tragédiou zrejme choroba a z nej vyplývajúce komplikácie. Tieto predpoklady však potvrdí, alebo vyvráti, až súdna pitva. Organizátori sa však rozhodli z úcty k mŕtvej vo festivale radšej nepokračovať a rodine vyjadrili úprimnú sústrasť.

Vyšetrovateľ policajného zboru už začal okolnosti nešťastia vyšetrovať ako trestný čin usmrtenia. Žofia podľa redaktora TV Markíza vlani vybojovala pre Slovensko na Majstrovstvách Európy v karate striebro.

Viac o téme: Martovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu