Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Tragédia pri Zvolene: Motorkár Ivan (26) sa vozil s kamarátom (†27), zomrel aj Jozef (†70)

Tragédia pri Zvolene Zobraziť galériu (4)
Tragédia pri Zvolene (Zdroj: Foto: polícia)

ZVOLEN - Obrovská tragédia sa stala ešte v pondelok podvečer. Ivan (26) sa vybral so svojím kamarátom Marekom (†27) previesť sa na motorke. Výlet mal, žiaľ, fatálne následky. V rýchlosti zrazili dôchodcu (†70), ktorý zomrel na mieste. Ivanov kamarát v nemocnici.

Tragédia sa stala v pondelok krátko pred ôsmou hodinou večer na ceste vo Zvolene neďaleko Môťovskej priehrady. Jozef prechádzal za križovatkou na rovnom úseku cez cestu mimo priechodu pre chodcov. V rýchlosti do neho narazil Ivan, ktorý viedol Hondu CBR 60, so spolujazdcom Marekom.

FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)
 

Na mieste boli do niekoľkých minút od ohlásenia privolaní záchranári. "70-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. 27-ročný muž utrpel drvivé poranenia hlavy a poranenia v oblasti brucha, drieku a panvy. 26-ročný muž utrpel povrchové poranenia hornej končatiny. Oboch sme previezli do nemocnice vo Zvolene," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Mareka zo zvolenskej nemocnice ešte v ten večer previezli vo vážnom stave do nemocnice v Banskej Bystrici, kde v noci zraneniam podľahol. 

FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, alkohol v dychu vodiča polícia nezistila. Odobrali mu biologický materiál na zistenie prípadného požitia omamných a psychotropných látok. Do vyšetrovania boli pribratí znalci z odboru dopravy a zdravotníctva. Škoda na motorke je vyčíslená na tisíc eur. "Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, začali sme trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," doplnila policajná hovorkyňa. Polícia rovnako zisťuje príčinu a mieru zavinenia tragickej nehody. 


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická nehoda pri Sl. Ľupči: Zbesilá jazda na mercedese, ďalšia zbytočná smrť mladých


FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Viac o téme: NehodaTragédiaMotorkárZvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu