Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V noci zasiahla Slovensko totálna spúšť: Zaplavené cesty, polámané stromy a ešte sa to neskončilo!

Silný lejak v Bratislave Zobraziť galériu (5)
Silný lejak v Bratislave (Zdroj: youtube.com)

BRATISLAVA - V sobotu večer a v noci Slovensko zasiahli silné búrky a prívalové dažde. V Bratislavskom kraji hasiči do dnešného rána uskutočnili v súvislosti s počasím jedenásť výjazdov. Týkali sa predovšetkým zaplavených ciest a polámaných stromov. Uviedlo to Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru.

 V samotnom hlavnom meste zasahovali hasiči päťkrát, štyri výjazdy si vyžiadala situácia v okresoch Pezinok a Senec. V obci Častá a v mestskej časti Devín zase museli pomáhať dobrovoľní hasiči.

Blesky nad Šalgočkou, okres Galanta
Zobraziť galériu (5)
Blesky nad Šalgočkou, okres Galanta  (Zdroj: Tip čitateľa)

Pre dážď odčerpávali vodu zo zaplavených ciest v Bratislave na Kuklovskej ulici, Karloveskej ceste, v obci Báhoň pri železničnom podjazde či pri detskom domove v Modre.

Ešte dnes ráno museli hasiči odstraňovať nalomený konár topoľa, ktorý sa nachádzal nad autami a chodníkom na bratislavskej Zelinárskej ulici. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo zásah spolu 27 hasičov s deviatimi kusmi techniky. 

Evakuácia na festivale

Pre nepriaznivé počasie musela polícia počas ukončenia kultúrneho podujatia Hip Hop Žije Festival 2016 na Zlatých Pieskoch v Bratislave zo soboty na nedeľu evakuovať takmer 6000 návštevníkov a riadila dopravu.

V noci zasiahla Slovensko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami vo východnej časti Slovenska 

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnešný deň výstrahu pred búrkami. Nevylúčil dokonca ani padanie krúpov. Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre viaceré okresy Košického a Prešovského kraja do 12.00 h dnešného dňa. 

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky,  pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 23 m/s (60 - 85 km/h)," konštatuje SHMÚ.

V noci zasiahla Slovensko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: SlovenskoBúrkaLejak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu