Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vážne chorý Paťko (3) na FOTO sa musí vyrovnať s traumou: Ocko ho už nikdy nevezme do náručia

Paťko s ockom. Zobraziť galériu (4)
Paťko s ockom. (Zdroj: AB)

PADAROVCE – Minulý rok v lete sme na Topkách uverejnili článok o smutnom osude len dvojročného Paťka, ktorého diagnóza sa pre rodinu stala ťažkou životnou skúškou. Akoby však ani to nebolo dosť a rodinu postihlo ďalšie nešťastie. Paťko prišiel aj o milovaného ocka a celé rodinné trápenie sa zosypalo na hlavu zdrvenej mamy.

„Bohužiaľ, v marci sme prišli aj o ocka. Náhle nás opustil kvôli zlyhaniu srdca. Ostala som sama s dvomi deťmi,“ povzdychla si Anita Bálintová, ktorá mala s manželom ešte veľa spoločných plánov. Vlani kúpili bezbariérový dom, v ktorom by mohol pohodlnejšie bývať aj Paťko trpiaci spinálnou svalovou atrofiou, ktorá postihuje okrem svalov aj dôležité životné orgány. Plány sa však zrútili ako domček z karát a mladá mama teraz nevie, ako sa s nečakanou situáciou vyrovnať. Na všetko je sama a z mesačného príjmu 250 eur sa čarovať nedá.

Prípad dobitého Adamka (9 mes.) sa komplikuje: Polícia má sťaženú úlohu

„Paťko pred mesiacom prekonal zápal pľúc a jeho stav sa postupne zhoršuje,“ opisuje žena, ktorej by rodinné trápenie zmiernilo aj darovanie potravín alebo ošatenia pre deti. Paťko má totiž aj sedemročného bračeka, ktorý chodí do školy a rastie ako z vody. Mesačná splátka hypotéky vo výške 163 eur je pre rodinu v núdzi likvidačná, preto požiadal o pomoc organizáciu Ľudia ľuďom.

Vážne chorý Paťko (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: AB)

Živiteľom rodiny bol manžel pani Bálintovej a hoci majú deti ešte mamu, ich budúcnosť je neistá. Existuje na Slovensku niekto, kto by im dokázal a chcel pomôcť? To je otázka, ktorú si kladie žena v zúfalej situácii po smrti manžela každý deň. A vždy raz za mesiac dostáva rovnakú odpoveď – 250 eur na účte.

„Úplne ma to zložilo, trvalo mi štyri mesiace, kým som si vôbec uvedomila čo sa stalo a požiadala o pomoc. Mám však Patrika, ktorý ma veľmi potrebuje a musím preňho bojovať,“ povedala pani Bálintová. Kúpený dom je stále nedokončený a bez kúrenia. „Patrik veľmi potrebuje rehabilitácie, pretože mu ochabieva svalstvo, ale ak sa nevyzbiera potrebná suma, peniažky použijeme na kúpu dreva. Nemáme totiž čím kúriť v zime.“  

Vážne chorý Paťko (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: AB)

Vážne chorý Paťko (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: AB)

 

Viac o téme: Aneta Bálintová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu