Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Boss všetkých bossov očaril úsmevom: Černák sa rozhovoril pred novinármi, odkryl svoj svet

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Černák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Za prísnych bezpečnostných opatrení predviedli dnes ozbrojení muži v kuklách pred senát bratislavského súdu bossa všetkých bossov. Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák po dlhých rokoch prelomil mlčanie nie len pred vyšetrovateľmi, ale aj pred novinármi. S úsmevom na tvári odpovedal na položené otázky.

Banskobystrický boss Mikuláš Černák mal dnes na súde očividne dobrú náladu. Bez okolkov odpovedal novinárom na položené otázky. Zaujímalo ich, ako sa má a prečo zmenil väznicu, v ktorej si odpykáva doživotný trest. 

Mikuláš Černák sa na novinárov usmial
Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Černák sa na novinárov usmial  (Zdroj: foto: tv markíza)

Podľa svojej odpovede sa Černák chystá dohodnúť sa s prokurátorom na vine a treste aj v iných skutkoch. Bližšie sa ale odmietol vyjadriť, rovnako sa nevyjadril ku Jánovi Kánovi, jeho niekdajšiemu kamarátovi. "Nemá zmysle to komentovať. Všetci to sledujete, takže viete," povedal na adresu bývalého komplica Černák. V 90-tych rokoch vládli podsvetiu v Banskej Bystrici Mikuláš Černák, Miloš Kaštan Ján Kán. Vo svojej knihe Prečo som prelomil mlčanie, Černák považuje práve ich za mužov, ktorí sa mu otočili chrbtom a zradili ho.     

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Zmena je život

"Potreboval som zmenu," reagoval Černák na otázku, prečo si už trest neodpykáva v ilavskej väznici, ale v Leopoldove. Lepšie podmienky tam ale podľa svojich slov nemá. "Normálne, štandardné. Mám normálny denný režim," povedal.  

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Okresný súd Bratislava I na pojednávaní vo väznici dnes schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel Černák s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry v prípade vraždy východoslovenského bossa Róberta Holuba a jeho ochrankára Štefana Fabiána, ku ktorej došlo ešte v roku 1997.

Mikuláš Černák si odpykáva doživotný trest odňatia slobody. Nárok na požiadanie o podmienečné prepustenie bude mať v roku 2023. 

Viac o téme: VäzenieVraždyMikuláš Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu