Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovské nešťastie, v Štúrove zomrel Viktorko (†4): O tragédii prehovoril riaditeľ kúpaliska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Vadas.sk)

ŠTÚROVO - Obrovká tragédia sa stala včera na termálnom kúpalisku Vadaš v Štúrove. Otec sa hral so svojím štvorročným synčekom. Chlapček sa ponoril do vody a prišlo mu zle. Viktorkovi už nedokázali pomôcť.

Podľa prvotných informácií sa mal chlapček utopiť. To ale riaditeľ kúpaliska Vadaš vyvrátil. "Podľa mojich vedomostí sa otecko hral so svojím štvorročným synom v bazéne Hviezda. Hádzal syna do vody, dieťa sa viackrát asi ponorilo pod vodu a trošku sa aj napilo. V určitom čase povedalo otcovi, že sa necíti dobre. Vyšli na okraj bazéna, kde už dieťaťu bolo ozaj veľmi zle. Následne doniesol dieťa v náručí záchranárom, ktorí tam slúžili. Dieťa potom upadlo do bezvedomia. Záchranári začali s resuscitáciou," uviedol riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch pre televíziu Markíza.

Obrovské nešťastie, v Štúrove
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Vadas.sk)

Ako informoval hovorca záchranárov Boris Chmel, na mieste približne dve hodiny zasahovali leteckí aj pozemní záchranári, ktorí sa pokúšali chlapčeka resuscitovať, no, žiaľ, neúspešne. Riaditeľ kúpaliska si za svojimi zamestnancami stojí. "Z našej strany všetky zákony boli dodržané. Teda my sme tam mali dostatočný počet nie plavčíkov ale záchranárov, ktorí na to majú špeciálny kurz, aby takúto funkciu mohli vykonávať," dodal a pozostalej rodine vyjadril úprimnú sústrasť. 


Prečítajte si aj:

Slovák prehovoril o výlete, ktorý si zapamätá navždy: FOTO Obrovské sklamanie z kúpaliska


Nešťastie sa stalo okolo 16-tej hodiny, potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková a doplnila, že ďalšie informácie k prípadu zatiaľ nie sú známe, polícia tragédiu vyšetruje. 

Viac o téme: TragédiaNešťastieChlapčekŠtúrovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu