Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Juraj (76), ktorý strieľal na manželov (†68,66) vo Vlčanoch, ostáva vo väzbe

Juraj, ktorý strieľal
Juraj, ktorý strieľal (Zdroj: Foto: RTVS, TV Markíza)

VLČANY - Začiatkom júna otriasla celým Slovenskom brutálna dvojnásobná vražda. Po desivej streľbe padli na dvore rodinného domu k zemi mŕtvi manželia, 68-ročný muž a 66-ročná žena. Strieľal Juraj M. z Vlčian. Od minulého týždňa je vo väzbe.

Najvyšší súd SR (NS SR) však dnes zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (ÚŠP GP SR), ktorý žiadal aj dôvody útekovej väzby voči Jurajovi M. Informoval o tom hovorca NS SR Boris Urbančík. O jeho väzobnom stíhaní rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku pracovisko Banská Bystrica 3. júna.

Ako vtedy informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, dôvodom väzby bola obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Muž obvinený z úkladnej vraždy proti rozhodnutiu sťažnosť nepodal. Sťažnosť podal prokuátor ÚŠP.


Prečítajte si aj:

FOTO strelca, Juraja (76) zadržali policajti po beštiálnom čine


Streľba, po ktorej zostali dvaja mŕtvi, otriasla celou obcou Vlčany v okrese Šaľa. Ako vtedy uviedol starosta Gyula Iván, obyvatelia sú z udalosti šokovaní. "Je to veľmi nepríjemná vec. Obete tohto činu sme poznali, nezdalo sa mne ani iným, že by mali nejaké problémy. Nikto netuší, čo za tým mohlo byť, možno nejaké spory. Určite sme z toho všetci otrasení, niečo také strašné sa ešte u nás nestalo," skonštatoval starosta obce. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Desivý čin

Obvinený dôchodca pred sudcom priznal, že v stredu 1. júna okolo 8-mej hodine zastrelil vo Vlčanoch na dvore rodinného domu manželov vo veku 66 a 68 rokov. Motív činu vyšetrujú, predmetom sporu boli údajne pozemky. Vražedný útok strelec spáchal podomácky vyrobenou zbraňou kalibru 9 milimetrov, ktorú podrobia balistickému skúmaniu. Údajne chcel zastreliť aj seba, ale pištoľ sa mu zasekla. Polícia unikajúceho strelca krátko po čine zadržala. 

Jurajovi M., ktorý býval sám v obci Vlčany, hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za nedovolené ozbrojovanie. Trestný čin nedovoleného ozbrojovania je aj súčasťou obvinenia z úkladnej dvojnásobnej vraždy.

Viac o téme: StreľbaVraždaVlčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu