Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hádka kollárovcov v priamom prenose: Na povrch vyplávala najväčšia špina zo zákulisia strany!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: repro foto TA3)

BRATISLAVA - Nevedia si prísť na meno. Z tridsaťročných kamarátov a kolegov sú teraz nepriatelia. Po tom, čo šéf strany Sme rodina vyrazil z klubu aj zo strany trojicu vlastných poslancov, prišli na rad hádky. Včera sa stretli v priamom prenose Boris Kollár s Petrom Marčekom a bolo to naozajstné politické divadlo. Politici začali na seba vyťahovať špinu zo zákulisia straníckeho fungovania Sme rodina.

Podľa Kollára a Milana Krajniaka boli Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek príliš pasívni a nehlasovali tak, ako si vedenie Sme rodina želalo. Následne Marček Kollára označil za maskota, ktorého riadi manipulátor a kresťanský fundamentalista Krajniak. Jedna tlačovka vystriedala druhú, aby sa následne včera večer obaja kohúti stretli v priamom dueli na TA3.

Hádka kollárovcov v priamom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Od začiatku debaty sa iskrilo. Politici si častokrát skákali do reči. Kollár počas celej relácie argumentoval, že nedá sa fungovať tak, aby si každý hlasoval, ako chce a situáciu prirovnal k SaSke, kde si Sulík poupratoval medzi nespokojencami či vyzývateľmi o predsednícku stoličku.

Dubaj, ako sídlo Kollárovcov

Marček v televízii povedal, že sa chcel s Kollárom stretnúť, aby problémy prediskutovali, ale nebolo možné ho zastihnúť, pretože "keď je dva týždne v Dubaji, potom je na Miami. To by som aj ja tak krásne riadil stranu pod palmami v piesku". Následne slovná výmena dostala spád. S narážkou na Petra Pčolinského, ktorý má byť tiež podľa neho v Dubaji povedal, že "Dubaj je asi sídlo našich elitných politikov v klube".

Hádka kollárovcov v priamom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Jedno klamstvo za druhým

"Ja idem vyvracať jedno klamstvo za druhým," opätoval útok Kollár. Vtom mu Marček skočil do reči a upozornil ho, že "doteraz sme si tykali". "Dobre," súhlasik Kollár a tvrdil, že Marčekove sľuby splnil. Následne ukázal dokumenty, v ktorých bola žaloba za 600 tisíc eur, o ktorých pri preberaní strany nevedel. Marček označil túto pohľadávku za "malinkú" a že Kollár o tom vedel. Ďalej priniesol aj prezenčnú listinu z poslaneckého klubu, kde chýbali podpisy trojice "čiernych oviec".

Hádka kollárovcov v priamom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Podľa Kollára sa ani Šimkovičová, Marček ani Holúbek nezúčastňovali klubov, hneď na to ho Marček prerušil. "Šak skáčeš mi do reči ako malý chlapec. Skús chvíľku piť tú vodu," oboril sa Kollár na svojho niekdajšieho spojenca. Kollár dokonca povedal, že mu Rastislav Holúbek povedal, že rokuje s Procházkom o vstupe do klubu aj napriek popretiu tejto informácie od šéfa Siete. "Dokonca nám to povedali ľudia zo Siete. Dokonca to nevylúčila ani ich hovorkyňa," s tým, že Procházkovi sa nedá veriť, lebo stále klame.

Hádka kollárovcov v priamom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Marček skritizoval Kollára, že po doterajších skúsenostiach je sklamaný. Podľa neho je jeho tvár najvhodnešia do šoubiznisu a nie do politiky. Kollár ešte napadol Marčeka s obvinením, že okradol vdovu, ktorej nezaplatil. Ten to označil za výmysel. Tiež mu vyčítal, že celú kampaň zaplatil a oddrel on. Na to reagoval Marček poukázaním, že spolu so Šimkovičovou priniesli tretinu hlasov.

Zmena krajiny nie je plastika nosa, ani pŕs

"My máme nejakú líniu. Chceme zmeniť systém. My nemôžeme pracovať, kde budú traja poslanci vždy hlasovať inak," vyhlásil Kollár v televízii s tým, že ostatní ôsmi poslanci s tým nemajú žiadny problém a je potrebné sa rozísť.

Hádka kollárovcov v priamom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Už exčlen Sme rodina povedal, že zmena systému nie je jednoduchá ako plastická operácia. "My sme zakladali stranu s tým, že ideme zmeniť krajinu k lepšiemu. Ale to neznamená zmenu nosa, pŕs, ako to robia jeho partnerky," zakončil Marček a vyzval Kollára, aby sa správal ako politik, keďže už je poslanec. Na záver si oponenti podali ruky a rozišli sa.

Viac o téme: Boris KollárSme rodinaPeter Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu