Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Slovensko udreli brutálne búrky a povodne: Rýchlostná cesta R1 neprejazdná!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/The Local France)

NITRA - Rýchlostná cesta R1 je neprejazdná na 60. kilometri pri obci Beladice v smere od Nitry na Banskú Bystricu. Úsek je tam zaplavený dažďovou vodou. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Polícia odkláňa dopravu na výjazde Nitra Východ – Selenec po ceste 1/51 smerom na Levice alebo na cestu 1/65 smerom na Zlaté Moravce.

Na Hornej Nitre i okresoch Banskobystrického a Nitrianskeho kraja môže prísť v dôsledku prívalových dažďov k lokálnym povodniam. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred prívalovými povodňami výstrahu 1. stupňa.

Výstraha platí do nedele (5. 6.) do 18.00 h pre okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Zlaté Moravce, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Krupina.Odborníci z SHMÚ predpokladajú, že pri očakávaných prívalových zrážkach nastane lokálne prechodný výrazný vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch. "Predpokladá sa výskyt sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," upozorňujú na webe SHMÚ.

Na viacerých miestach Slovenska sú búrky

Na Slovensko udreli brutálne
Zobraziť galériu (3)

V Nových Zámkoch zatopila dažďová voda cestu v oboch smeroch

Dažďová voda zatopila v oboch smeroch cestu v Nových Zámkoch. Ide o vozovku 1/64 pri Výpalisku pod pod železničným mostom pri cintoríne. Dopravu riadi polícia. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Pre celé západné a stredné Slovensko vydali meteorológovia do dnešnej 20.00 h výstrahu 1. stupňa pred búrkami, spojenými s krúpami a krátkodobými intenzívnymi lejakmi. Okrem zrážok s očakávanými úhrnmi 20 až 40 mm sa môže vyskytnúť aj silný nárazový vietor s rýchlosťou 50 až 75 km/h.

Viac o téme: Banská BystricaNitraR1Povodňe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu