Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Nové informácie o hľadanom kriminálnikovi z Leopoldova: Útek so sekerou, nebol v tom sám!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Mladík z leopoldovskej väznice uniká už tretí deň. Na povrch však vyplávali nové informácie. Ľubomírovi Behanovi mal k úteku pomôcť komplic na motorke. Ba čo viac, utiecť mal so sekerou.

Bývalého kickboxera v minulosti už trikrát odsúdili. Na svedomí má podľa TV Markíza krádeže, ale aj lúpežné prepadnutie s nožom v ruke. Vyše 8 rokov dostal za prepadnutie muža v stojacom aute v Piešťanoch, kedy ho s nožom v ruke okradol o 30 eur. Najprv ho päťkrát silno udrel do tváre so slovami „ty nevieš kto som, ty má ešte nepoznáš!"

Komplic na motorke

Podľa televízie mal pri úteku nasadnúť na motorku svojho kamaráta. Polícia tieto informácie nepoprela. Sekeru si mal zaobstarať z kôlne. Podľa polície ho mali vidieť v okolí Trenčína. "Pracujeme s informáciami aj z okresu Trenčína, kde ho mali vidieť,“ povedala hovorkyňa trnavskej televízie pre Markízu.

Pátra celý schengen

Pátranie po odsúdenom Ľubomírovi Behanovi, ktorý utiekol vo štvrtok počas väzenských prác neďaleko leopoldovskej väznice, naďalej pokračuje. Polícia pátrala najskôr v najbližších okresoch okolo väznice. "Teraz sú do pátracej akcie zapojení policajti v rámci celého Slovenska a schengenského priestoru. Počas noci polícia naďalej preverovala všetky informácie získané po operatívnej línii a reagovali sme aj na všetky podnety od občanov. Touto cestou ďakujeme občanom za ich pomoc a pokiaľ majú pre nás akúkoľvek informáciu, polícia ju preverí," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Pátracia akcia pokračovala aj počas včerajšieho dňa na vytypovaných miestach. Odsúdený Behan sa útekom z väznice dopustil marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu môže hroziť strata slobody na ďalších jeden až päť rokov k jeho viac ako osemročnému vymeranému trestu odňatia slobody.

Polícia prosí o pomoc

Polícia upozorňuje, že väzeň na úteku bol trestaný za lúpež, čo je násilný trestný čin. "Keďže už bol odsúdený, nemusí mať zábrany a mali by k nemu občania preto pristupovať s čo najväčším zreteľom. Každý kontakt s ním treba oznámiť policajtom," dodala Linkešová.

Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond. Má modré oči. Po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Pri úteku mal na sebe pracovné väzenské oblečenie.

Viac o téme: VäzeňLeopoldovĽubomír Behan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu