Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti rozložili medzinárodný gang prevádzačov: Brutálne VIDEO zo zásahu našich kukláčov

na základe medzinárodnej spolupráce policajti rozložili zločinecký gang Zobraziť galériu (5)
na základe medzinárodnej spolupráce policajti rozložili zločinecký gang (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Poriadnym úlovkom sa môžu pochváliť elitní policajti. V spolupráci s maďarskými kolegami odhalili medzinárodnú zločineckú skupinu prevádzačov.

Ako informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka, začiatkom apríla vykonali policajti akciu pod krycím názvom Sokrates. Zamerali sa na rozbitie zločineckej skupiny zaoberajúcej sa trestnou činnosťou prevádzačstva. "Na základe spoločného medzinárodného vyšetrovacieho tímu medzi Slovenskou republikou a Maďarskom bolo preukázané páchanie trestnej činnosti celkovo 19 páchateľom," ozrejmil Slivka. 

Policajti rozložili medzinárodný gang
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Takto postupovali

Na čele zločineckej skupiny bol občan Afganistanu žijúci v Maďarsku Azimi S. (20), ktorý mal osobný kontakt na Slováka Ivana K. (52). Jeho informoval o migrantoch na rôznych miestach v Maďarsku, ktorí sú pripravení na prevoz do Nemecka. Následne Ivan K. prostredníctvom svojho spoločníka Marcela M. (44) zabezpečili na prevozy 14 vodičov. Vodiči v Maďarsku prevzali nelegálnych migrantov od Abdulaha H. (27) občana Afganistanu, ktorý ich buď ubytovával, prípadne ich pripravil na prevoz na rôznych miestach v Maďarsku. Menovaný spoločne kooperoval aj s krajanom Lahoom S. (29), ktorý taktiež zabezpečoval migrantov, pričom niektorých aj osobne prevážal do Nemecka.

Policajti rozložili medzinárodný gang
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Zarobené peniaze

Zločineckej skupine sa od mája 2014 do polovice roka 2015 podarilo previesť minimálne 95 nelegálnych migrantov, pričom ich zisk sa odhaduje na sumu vo výške okolo 57 tisíc eur. Za prevoz jednej osoby skupina požadovala sumu vo výške od 400 do 600 eur.

Policajti rozložili medzinárodný gang
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Trasa, kadiaľ sa pohybovali

Prevozy nelegálnych migrantov pochádzajúcich z Afganistanu, Sýrie a Iraku zabezpečovali slovenskí vodiči po trase z Maďarska cez územie Rakúska do Nemecka, resp. používali druhú trasu, ktorá viedla cez územie Slovenska cez Českú republiku až do Nemecka. V rukách rakúskej polície však skončili štyria vodiči, u ktorých trestné konanie už bolo ukončené. V rukách nemeckej polície skončili traja vodiči.

Policajti rozložili medzinárodný gang
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na Slovensku zadržané osoby

Počas akcie policajti na našom území zadržali sedem osôb. Na jednu osobu bol vydaný európsky zatýkací rozkaz Maďarska. Polícia vykonala tri domové prehliadky v okrese Dunajská Streda, Senec a Galanta, kde našla veľké množstvo telefónnych kariet, rôzne listinné materiály, doklady od vozidiel, evidenčné čísla, sáčok s obsahom bielej nezistenej látky a rôzne doklady, fotografie pravdepodobne na výrobu falošných dokladov.  

Akcie sa zúčastnilo celkom 110 policajtov zo Slovenska a Maďarska, príslušníci národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ, Krajského riaditeľstva PZ BA, Úradu kriminálnej polície PPZ – oddelenie cieľového pátrania, odd. kynológie a hipológie PPZ, mobilnej zásahovej jednotky RHCP Sobrance, Útvaru policajného zaistenia cudzincov Medveďov, Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Bratislava, Odboru zvláštnych policajných činností a zástupcovia Europolu.

Pozrite si videá zo zadržania osôb

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy a pre osoby mladšie ako 18 rokov

Policajti rozložili prevádzačský gang 2

Policajti rozložili prevádzačský gang

Obvinení a ich tresty v prípade dokázania viny

"V súčasnosti hlavný organizátor skupiny Azim S. spoločne s Lahoo S. sú stíhaní väzobne v Maďarsku. Na Abdulaha H. je vydaný v Maďarsku zatýkací rozkaz," uviedol policajný hovorca a doplnil, že v súčasnosti sú v Maďarsku stíhaní celkovo 9 slovenskí občania pričom 2 z nich sú stíhaní väzobne. Slovenská polícia obvinila dvoch prevádzačov.

Obvinení zadržaní počas policajnej akcie budú trestne stíhaní na slobode okrem Ivana K. ktorý na základe Európskeho zatykača bol umiestení do vydávacej väzby do Maďarska a následne bol odovzdaný maďarskej polícii. Trest odňatia slobody v Maďarsku hrozí pre obvinené osoby vo výške do 16 rokov. Na území SR hrozí obvineným trest odňatia slobody vo výške do 8 rokov.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: GangPrevádzačiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu