Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dunaj si zobral ďalší život: Od začiatku roka vylovili už piate bezvládne telo

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Od začiatku roka vylovili záchranári z rozbúrených vôd Dunaja až päť bezvládnych tiel, jedno doteraz nenašli. V stredu v rieke zahynula aj 59-ročná žena. Zomrela za záhadných okolností, mala so sebou kabelku.

Telo 59-ročnej ženy z Bratislavy zbadali na hladine rieky krátko po pol siedmej v stredu večer. "Telo ženy bolo spozorované na vodnej hladine rieky Dunaj medzi Prístavným mostom a Mostom Apollo náhodným okoloidúcim. Následne za asistencie príslušníkov poriečneho oddelenia Policajného zboru, ako aj príslušníkov Hasičského a záchranného zboru bolo z rieky vytiahnuté na breh," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Miháliková. 

Napriek úpenlivej snahe a úsiliu sa privolaným záchranárom život ženy po vytiahnutí na breh zachrániť nepodarilo. Presná príčina úmrtia je zatiaľ neznáma, ohliadajúci lekár nariadil vykonanie pitvy. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Zatiaľ nie je známe, či žena do vody skočila zámerne, alebo sa náhodou pošmykla. 

Dunaj si zobral ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Tohtoročné nešťastia na Dunaji

V prvý májový piatok podvečer našli v Dunaji v blízkosti Jarovského ramena mŕtveho muža. Za asistencie príslušníkov poriečneho oddelenia OPP PPZ bolo telo vytiahnuté na breh v blízkosti múzea v smere na obec Vojka. Ohliadajúci lekár na mieste za účelom určenia presnej príčiny smrti, ako aj zistenia totožnosti osoby nariadil vykonanie pitvy. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Koncom apríla zasahovali na Dunaji bratislavskí hasiči. Reagovali tak na hlásenie o osobe, ktorá sa mala nachádzať v toku rieky. Na mieste zasahovalo 18 hasičov, nikoho ale nenašli. Policajti spolu s príslušníkmi Poriečneho oddelenia Prezídia Policajného zboru a príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru doposiaľ pátrajú po nezvestnom 48-ročnom mužovi, ktorý sa mal na Dunaji pod Starým mostom prevrátiť s malým člnom. Zatiaľ však bezúspešne. Nezvestný je 48-ročný Slovák, ktorý pracuje pre rakúsku spoločnosť.

Dunaj si zobral ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Koncom marca otriasla Slovenskom správa o zmiznutí  šéfa Inštitútu finančnej politiky pri Ministerstve financií SR Martina Filka. Muža sa hneď nepodarilo nájsť, telo vylovili až o niekoľko dní. Filko sa na kanoe prevrátil do Dunaja. Počas pátracej akcie po Filkovi, pátracie zložky vytiahli z Dunaja bezvládne telo iného človeka. Policajti Poriečneho oddelenia Prezídia PZ v spolupráci so záchranármi z Komplexnej centrálnej záchrannej služby vytiahli pri hrádzi pri obci Hamuliakovo z Dunaja telo muža, vek odhadli na 40 až 50 rokov.

Dunaj si zobral ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

V polovici februára zachraňovali hasiči topiaceho sa človeka, ktorý z Mosta Apollo skočil do rieky. Žiaľ, 40-ročného muža z Česka sa zachrániť nepodarilo. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Na mieste zasahovalo 19 hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky.  

   
  

Viac o téme: TragédiaSmrťúmrtieDunaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu