Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vládna koalícia nominovala týchto kandidátov do senátu: Opozícia neprejavila záujem

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetci štyria navrhovaní kandidáti na členov disciplinárnych senátov spĺňajú zákonom požadované kritériá. Konštatoval to dnes ústavnoprávny výbor parlamentu. Dvoch kandidátov - Tatianu Buchvaldovú a Blaženu Stašíkovú navrhla poslankyňa Smeru-SD Oľga Nachtmannová, dvoch nominantov - Michaelu Královú a Martu Polyákovú navrhol poslanec Smeru-SD Martin Nemky. Opozícia nenavrhla žiadneho kandidáta. Parlament na májovej schôdzi v tajnom hlasovaní bude rozhodovať o týchto štyroch kandidátoch.

Súdna rada SR volí na obdobie troch rokov členov disciplinárnych senátov z kandidátov navrhnutých sudcovskými radami, ministrom spravodlivosti a Národnou radou SR. Všetky oprávnené subjekty predkladajú dvojnásobný počet kandidátov na členov disciplinárnych senátov alebo kandidátov na predsedov disciplinárnych senátov. 

Parlamentu bola doručená žiadosť predsedníčky súdnej rady Jany Bajánkovej, na základe ktorej má národná rada navrhnúť súdnej rade štyroch kandidátov na členov disciplinárnych senátov, a to sudcov, z ktorých Súdna rada SR bude voliť dvoch členov disciplinárneho senátu. 

Viac o téme: KandidátiDisciplinárny senát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu