Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počasie nám cez týždeň ukáže druhú tvár: Pozrite sa, kedy to na oblohe poriadne zhustne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Po slnečnom a teplom víkende sa pripravte na studenú sprchu. Meteorológovia predpovedajú zmenu počasia, ktorá prinesie výdatnejšie prehánky. Vďaka relatívne vysokým jarným teplotám budú hroziť aj búrky.

Pondelok

Od pondelka bude počasie u nás ovplyvňovať tlaková níž. Začiatok týždňa sa bude niesť v znamení premenlivej oblačnosti, ojedinele hrozia aj prehánky alebo búrkyNajvyššia denná teplota dosiahne 18 až 23, na Orave, Liptove a Spiši okolo 16 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 6 stupňov Celzia. Počas dňa bude bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor, na juhozápade juhovýchodný vietor do rýchlosti 4 m/s.

Globálne otepľovanie mení farbu Zeme: Vedci hovoria o dramatických následkoch

Počasie nám cez týždeň
Zobraziť galériu (6)

 

Utorok

Utorok bude prevažne polooblačný, postupne s premenlivou oblačnosťou. V noci bude prevažne polooblačno, cez deň premenlivá oblačnosť. Najnižšia nočná teplota poklesne na 7 až 1, na juhozápade okolo 9 stupňov, najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 23 stupňov Celzia. Viať bude len slabý premenlivý, na juhozápade prevažne juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Počasie nám cez týždeň
Zobraziť galériu (6)

Streda

Stred týždňa bude polooblačný, postupne oblačný, rátajte aj s prehánkami či búrkami. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať okolo 8 až 3, na juhozápade okolo 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 24 stupňov Celzia. Meteorológovia hlásia slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor do rýchlosti 5 m/s (20 km/h).

Počasie nám cez týždeň
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Štvrtok by mal byť polooblačný až oblačný, miestami očakávajte prehánky alebo búrky, zrážky sa môžu vyskytnúť najmä na západe. Najnižšia nočná teplota klesne na 14 až 9, v dolinách a kotlinách okolo 7 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na letných 20 až 25 stupňov Celzia.

Počasie nám cez týždeň
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Nad strednou Európou sa bude nachádzať tlaková níž a prinesie prevažne veľkú oblačnosť s dažďom alebo prehánkami, lokálne aj búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 9 stupňov, najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 20 stupňov Celzia.

Počasie nám cez týždeň
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu