Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia prudká zmena počasia: Meteorológovia varujú pred zmätkom a chladom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Ak ste počas pracovného týždňa nemali dobrú náladu, víkendové počasie vám ju veľmi nevylepší. Podľa meteorológov sa zajtra na oblohe pokazí všetko, čo sa len dá.

Piatok

Od severovýchodu zasahuje do našej oblasti brázda nízkeho tlaku vzduchu, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Jasné až polooblačné počasie sa v priebehu dňa zhorší vďaka pribúdajúcej oblačnosti a ojedinelým slabým prehánkam. Najvyššia denná teplota dosiahne 16 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 14 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 6 stupňov Celzia. Viať bude slabý premenlivý, postupne prevažne severozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h).

Ďalšia prudká zmena počasia:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

V sobotu bude polojasno až oblačno, na západe Slovenska bude oblačno až zamračené. V noci ojedinele a cez deň miestami, najmä na západe, očakávajte slabý dážď alebo prehánky. Nočná teplota klesne na 8 až 4, na severe na okolo 2 stupne Celzia. Ojedinele vás môže prekvapiť aj prízemný mráz! Denná teplota vystúpi na 14 až 18, na Kysuciach, Orave, v Liptove a Spiši okolo 12 stupňov Celzia. Bezvetrie občas vystrieda len slabý premenlivý vietor.

Ďalšia prudká zmena počasia:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Cez naše územie bude smerom na východ postupovať zvlnený studený front, spojený s brázdou nízkeho tlaku vzduchu nad strednou Európou. Prinesie oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach dážď alebo prehánky, postupne od cca 1000 metrov aj snehové zrážky, ktoré budú v priebehu dňa od západu ustávať. Nedeľa bude veterná. Nočná teplota klesne na 9 až 4, denná teplota vystúpi na 9 až 14, na severe 4 až 9 stupňov Celzia. Viať by mal severozápadný až severný vietor rýchlosťou 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 16 m/s (60 km/h).

Ďalšia prudká zmena počasia:
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu