Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico sľúbil ľuďom vo Veľkom Krtíši, že ich nemocnicu nezavrú

Počas pracovnej návštevy vo V. Krtíši navštívil pemiér aj odevnú firmu.
Počas pracovnej návštevy vo V. Krtíši navštívil pemiér aj odevnú firmu.

VEĽKÝ KRTÍŠ - Nemocnicu vo Veľkom Krtíši by nemala zaniknúť, je však možné, že sa časť lôžok zmenia z nemocničných na sociálne. Obyvateľom stredoslovenského Veľkého Krtíša to dnes prisľúbil premiér Robert Fico. Rušenie údajne nepotrebných lôžok vo viacerých nemocniciach presadzuje minister zdravotníctva Ivan Valentovič, ktorý je nominantom Ficovho Smeru-SD.

"Toto je sociálne-demokratická vláda a bolo by v rozpore s našou politikou rušiť nemocnice," povedal Fico. Nespresnil však, z akých zdrojov by mala byť nemocnica financovanú.

Premiér odmietol informácie, že by sa zdravotné poisťovne už zhodli na úplnom rušení lôžok v deviatich nemocniciach. Práve zo zdravotných poisťovní získavajú nemocničné zariadenia väčšinu peňazí na svoju prevádzku.

Na míting s Ficom prišli hlavne starší ľudia, v obci Želovce asi 200 občanov a vo Veľkom Krtíši asi 130 ľudí.

Premiér pred ľudmi obhajoval novelu Zákonníka práce, ktorú tento týždeň schválila vláda. Zmeny v zákonníku, ktoré okrem iného posilňujú právomoci odborov, kritizovali zamestnávatelia aj opozícia.

Fico sa posťažoval aj na vzťahy vlády s médiami. "Všetci sú proti nám," povedal premiér a následne vymenoval najväčšie slovenské denníky a televízie. Situácia je podľa neho taká vážna, že sa vzťahmi s médiami bude pravdepodobne zaoberať na svojom budúcom zasadnutí vláda. Pre ČTK premiér spresnil, že chce v tlačovom zákone zaviesť právo na odpoveď. V súčasnom zákone síce je právo na opravu nepravdivých údajov, médiá to však podľa Fica nedodržujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu