Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kultúrne barbarstvo v parlamente: Neuveriteľné, čo poslanec našiel ležať na zemi

Nepekný pohľad na obraz hodný tisícov Zobraziť galériu (3)
Nepekný pohľad na obraz hodný tisícov (Zdroj: facebook/jozef viskupič)

BRATISLAVA - Naozaj si ani trochu nevieme vážiť národné bohatstvo, alebo v čom je problém?! Pýta sa (nielen) poslanec národnej rady Jozef Viskupič po tom, ako sa stal svedkom nedôstojného zaobchádzania s umeleckým dielom v budove našich zákonodarcov.

Toto sa naozaj môže stať len na Slovensku. V parlamente leží na podlahe obraz, ktorého autorom je uznávaný slovenský maliar a ilustrátor Ľudovít Fulla, akoby to bol len nejaký zdrap papiera. Na Facebooku na to upozornil poslanec za stranu SaS Jozef Viskupič na Facebooku. "Ľudovít Fulla bol "odborne" zvesený, expertne zabalený a fundovane uložený na miesto s...," okomentoval svoj nález. 

Včera ešte visel na stene
Zobraziť galériu (3)
Včera ešte visel na stene  (Zdroj: facebook/jozef viskupič)

Dnes je z neho štrúdľa
Zobraziť galériu (3)
Dnes je z neho štrúdľa  (Zdroj: facebook/jozef viskupič)

Obraz zvesili preto, lebo do parlamentu zateká, tak aby sa nepoškodil. Lenže spôsob, akým ho ošetrili, príliš šetrný teda nie je. Je zmotaný do rolky ako taká štrúdľa a aby sa nepovedalo, aj zabalený do igelitu a položený na špinavej zemi niekde v kúte národnej rady. Je na neho naozaj smutný pohľad.

"Otrasné! Rozmýšľam, či tam kdesi nemajú aj povestný list na knihy z "Príliš hlučnej samoty" od Hrabala, aby keď sa papalášom ošúchajú knihy ako ťažítka, mohli ich lisovať. Veď čo, obraz je len trochu lepšia maľovka. Takýto svet formujeme?," zamýšľa sa Viskupič a spolu s ním určite aj mnohí Slováci. Hodnotu spomínaného obrazu z roku 1973 nepoznáme, no súdiac podľa Fullovho najdrahšieho diela (160-tisíc eur) sa zrejme pohybujeme minimálne v tisíckach eur

Drsné FOTO! Ikona Bratislavy obeťou kultúrneho barbarstva, z hradu betónový gýč, krematórium vkusu

Budova slovenského parlamentu očividne ani zďaleka nie je v ideálnom stave. Viskupičove fotky poukazujú na zatečené steny a rozložené vedrá, ktoré zachytávajú kvapkajúcu vodu. Priam havarijný stav, človek by povedal. 

Kultúrne barbarstvo v parlamente:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/jozef viskupič)

Najvyšší čas národnú radu zrekonštruovať, aby sa nestalo, že nejakému poslancovi niečo padne na hlavu.  

Viac o téme: ParlamentNárodná radaJozef viskupičKultúrne barbarstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu