Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TOPKY EXKLUZÍVNE Hrozivá diagnóza predsedu vlády Roberta Fica, vyšetrenie odhalilo pravdu!

Robert Fico prekonáva zdravotné problémy Zobraziť galériu (4)
Robert Fico prekonáva zdravotné problémy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (51) a jeho rodina prežívajú ťažké chvíle. Portálu Topky.sk sa podarilo exkluzívne zistiť, že so zdravotným stavom predsedu vlády to nevyzerá vôbec dobre. Dnešné vyšetrenia v Národnom ústave srdcových chorôb totiž odhalili, že náš vrcholový politik prekonáva v týchto chvíľach vážnu chorobu, ktorá môže viesť až k smrti pacienta.

Nejde o klasický infarkt

Topkám sa podarilo získať pod prísľubom anonymity vyjadrenie zdroja z momentálne najbližšieho okolia predsedu vlády. Potvrdil nám, že situácia je vážna aj keď najhoršie podozrenia sa nepotvrdili. „Nešlo o klasický infarkt. Vyšetrenie však potvrdilo, že ide o akútny koronárny syndróm,“ povedal nám náš zdroj s tým, že liečba bude konzervatívna a nebude si vyžadovať operáciu. Mal obrovské šťastie, že okamžite išiel do nemocnice. Aj z tohto dôvodu si však premiéra v nemocnici ponechajú minimálne do zajtra.

Fico prišiel na svojom aute, bez sanitky. "Prišiel sám v sprievode ochranky, sanitka ho nedoviezla. V dopoludnajších hodinách sa podrobil kardiologickým vyšetreniam. Na základe výsledkov týchto vyšetrení tím lekárov rozhodol, že pán Robert Fico zostane na pozorovaní v NÚSCH, počas celého dnešného dňa (do zajtra rána)," objasnila hovorkyňa s tým, že rodina premiéra si neželá, aby nemocnica poskytovala akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave.

Manželka Svetlana stojí pri ňom

Za premiérom dorazila ráno aj jeho manželka Svetlana. Doviezla ju čierna limuzína.

TOPKY EXKLUZÍVNE Hrozivá diagnóza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Fico pocítil bolesť ráno pri behu

Komplikácie premiér pocítil dnes už o siedmej pri behu na bratislavskej hrádzi pri Viedenskej ceste. O ôsmej hodine oznámil tlačový odbor Úradu vlády, že sa na návštevu do Česka nejde. Približne o pol dvanástej je už jasné, že premiér ostane cez noc v nemocnici.

O Ficovi je známe, že chodí behávať na bratislavskú hrádzu pri Dunaji
Zobraziť galériu (4)
O Ficovi je známe, že chodí behávať na bratislavskú hrádzu pri Dunaji  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Čo je to akútny koronárny syndróm

Ischemická choroba srdca (ICHS) je veľmi rozšírené ochorenie a v rozvinutých industrializovaných krajinách dnes predstavuje závažný celospoločenský zdravotnícky problém. Podstatou ochorenia je zhoršené prekrvovanie srdcového svalu, čo je spôsobené postupným zužovaním koronárnych tepien.

Angína pektoris

Zužovanie koronárnych tepien je proces prebiehajúci 10 aj 20 rokov a pacient o ňom nemusí vôbec vedieť. Až na  určitom stupni rozvoja choroby začne zhoršené prekrvovanie srdca robiť problémy a zväčša sa prejaví ako epizódy tlakovej či pálivej bolesti na hrudi, väčšinou viazanej na nejakú fyzickú námahu. Tomuto príznaku ochorenia lekári hovoria angína pektoris.

Akútny koronárny syndróm môže znamenať ohrozenie života

Vážnou komplikáciou ICHS je aj akútny koronárny syndróm, ktorý môže pre pacientov znamenať ohrozenie života. Ku akútnemu koronárnemu syndrómu dochádza, keď porucha prekrvenia srdcového svalu dosiahne kritickú hranicu. Prejaví sa tým, že angína pektoris má nezvyčajnú intenzitu, záchvaty trvajú dlhšie ako obvykle, bývajú častejšie, objavujú sa aj v pokojne, a nepomáha ani použite nitroglycerínu.

Títo pacienti potrebujú akútnu hospitalizáciu. Ak sa totiž niektorá zúžená koronárna tepna zablokuje úplne, zastaví sa prívod krvi do príslušnej časti srdcového svalu a ten začne odumierať – tejto alarmujúcej situácii hovoríme akútny infarkt myokardu. Mnohí pacienti s akútnym infarktom myokardu sa bohužiaľ už do nemocnice nedostanú. Moderná medicína však dokáže zachrániť viac ako 90 percent pacientov z tých, ktorí sa dostanú do nemocnice a väčšinu z nich dokonca vrátiť do normálneho života.

Viac o téme: NemocnicaPremiérInfarktZdravotný stavRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu