Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nepochopiteľný verdikt vyšetrovateľov? Jozef pomohol synovi na druhý svet, trest ako bossovi mafie!

Dominikov otec Jozef Zobraziť galériu (3)
Dominikov otec Jozef (Zdroj: foto: tv markíza)

POPRAD - Vlani otriasol celým Slovenskom prípad smrti postihnutého Dominika (†24). Nešťastný otec ho odpojil od prístrojov, ktoré za neho dýchali. Tragédia sa stala v Poprade. Jozef (46) je odvtedy vo väzbe, polícia ukončila vyšetrovanie.

"Vyšetrovanie prípadu bolo ukončené 21. marca tohto roku, a to Návrhom na podanie obžaloby," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. 

Vyšetrovateľ zadovážil dôkazy a spis teraz putoval na prokuratúru. "Prokurátor krajskej prokuratúry v Prešove podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Trestná sadza v tomto prípade je 20 až 25 rokov, nakoľko bol skutok spáchaný na chránenej osobe," informoval hovorca prešovskej krajskej prokuratúry Marián Spišák. 

nebohý Dominik
Zobraziť galériu (3)
nebohý Dominik  (Zdroj: foto: tv markíza)

Jozef je obžalovaný z vraždy. Po medializácii prípadu sa ale rozpriadla veľká debata o čine nešťastného otca. O chorého syna sa s manželkou celý život starali. V čase, keď sa stalo nešťastie, bola Dominikova mama hospitalizovaná v nemocnici. Časť verejnosti sa prikláňa k názoru, že zo strany otca išlo o milosrdnú eutanáziu. 

Nepochopiteľný verdikt vyšetrovateľov? Jozef
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Najhoršie chvíle

Rodina teraz prežíva najhoršie chvíle svojho života. Jozef je stále vo väzbe a nikto ešte nehovorí o jeho ďalšom osude. Mama ostala sama s ďalším synom. Dominik bol od narodenia zdravotne ťažko postihnutý. Rodičia mu museli odsávať hlieny a dýchali za neho prístroje. Syn si vyžadoval nepretržitú starostlivosť. Otec hovorí, že sa Dominik zadusil. To tvrdí aj polícia, podľa ktorej Dominik zomrel po odpojení od prístrojov. Pod tragédiu sa pravdpodobne podpísala zložitá životná situácia a psychické problémy, ktoré mohli byť v rodine citeľné.     

Viac o téme: SmrťPrístrojDominikPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu