Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nový fantóm Bratislavy: Ženy v panike, močoman atakuje za bieleho dňa, MAPA 13 útokov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Ženy v Bratislave sú neustále v strachu. Po tom, čo polícia posadila za mreže Martina (24), ktorý útočil na bezbranné obete nechutným spôsobom, sa po meste pohybuje ďalší fantóm. Polícia prijala od začiatku roka už neuveriteľných 13 oznámení o odpornom zvrhlíkovi, ktorý na ženy útočí výkalmi a močom.

Fantóm sa pohybuje po uliciach mesta a na ženy útočí prevažne na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Keď sa pred časom tak dialo vo večerných a nočných hodinách, teraz vyčíňa aj za bieleho dňa.

Počas nedele prijali bratislavskí policajti štyri oznámenia o prípadoch, kedy neznámy páchateľ v prvom a druhom bratislavskom okrese zaútočil na ženy odporným spôsobom.

Útoky počas nedele, aj pri kostole

Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková, k prvému prípadu došlo v nedeľu krátko po 11-tej hodine na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Vazovovej ulici. Druhý prípad polícia eviduje na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova, ktorý sa stal krátko po 14-tej hodine. K ďalšiemu útoku došlo krátko po 15.15 hodine na zastávke OC Retro na Nevädzovej ulici. Posledný incident bol nahlásený krátko po 15.45 hodine. V tomto prípade páchateľ neútočil na zastávke, ale pri zadnom vchode kostola na Blumentálskej ulici.

Všetky napadnuté ženy opísali páchateľa takto:

Muž je vysoký 180 cm, má strednú postavu. V dvoch prípadoch mal na hlave čiernu šiltovku, oblečené mal modré rifle a bundu.

Identikit páchateľa, ktorý útočil v polovici marca
Zobraziť galériu (2)
Identikit páchateľa, ktorý útočil v polovici marca  (Zdroj: Foto: polícia)

Ak viete o páchateľovi, volajte políciu

Policajti po neznámom páchateľovi intenzívne pátrajú. "V tejto súvislosti vyzývame svedkov, ako aj verejnosť k spolupráci. V prípade, ak disponujete akýmikoľvek informáciami k skutku a k osobe páchateľa,  bezodkladne kontaktujte políciu na čísle 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," vyzvala Mihalíková. 

Auto s výstražnými svetlami

Polícia vyzýva osobitne svedkov, ktorí v sobotu okolo 11-tej hodiny spozorovali na rohu ulíc Vazovova - Blumentálska odstavené auto neznámeho typu, pričom malo zapnuté výstražné svetlá, aby kontaktovali políciu. "Taktiež vyzývame vodičov motorových vozidiel, ktorí v čase okolo 11.00 hodine prechádzali cez Vazovovu a Blumentálsku ulicu a majú vo vozidlách nainštalované kamery, ktoré by mohli zaznamenať dianie na ulici, aby kontaktovali políciu," dopnila policajná hovorkyňa. 

Polícia opätovne apeluje na ženy, ktoré sa stali obeťou nechutného vyčíňania, aby ihneď kontaktovali políciu. "Včasné oznámenie polícii zvýši možnosť následného vypátrania páchateľa a objasnenia skutku," vysvetlila Mihalíková. Oznámenie, ktoré je podané s väčším časovým odstupom po čine podstatne zhoršuje možnosť skutok objasniť a páchateľa zadržať.

Od začiatku roka 13 nechutných útokov

Od začiatku roka prijali policajti do nedele 13 oznámení v súvislosti s útokmi močom a výkalmi na ženy vo veku od 15 do 34 rokov. Bratislavskí policajti sa prípadmi intenzívne zaoberajú tak, aby mohli byť skutky čo najskôr objasnené. Po páchateľovi stále pátrajú. "Vzhľadom k tomu, že vyšetrovanie jednotlivých prípadov stále pokračuje, v súčasnosti viac informácií z taktického hľadiska nie je možné poskytnúť. Pracujeme s viacerými vyšetrovacími verziami, ktoré však v tomto štádiu trestného konania špecifikovať nie je možné. Akonáhle to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní, bližšie informácie verejnosti poskytneme," uviedla policajná hovorkyňa. Vo všetkých prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci pre výtržníctvo.

Polícia v roku 2016 zaznamenala tieto útoky:

1. Deň 20. marec, Radlinského – Vazovova, útok na 34-ročnú ženu, 

2. Deň 20. marec, Zochova, poškodenou je 18-ročná žena,

3. Deň 20. marec, Tomášikova, zastávka Nevädzova, OC Retro, útok na 24-ročnú ženu,  

4. Deň 20. marec, Blumentál, poškodená je 27-ročná žena,

5. Deň 15. marec, Prievozská, zastávka MHD Novohradská, poškodená je 30-ročná žena,

6. Deň 10. marec, Vajnorská – Tomášikova, útok na 27-ročnú ženu,  

7. Deň 30. január, Záhradnícka – Šoltésová, poškodenou je 27-ročná žena,

8. Deň 30. január, Kamenné námestie, útok len na 15-ročnú dievčinu,

 9. Deň 30. január, zastávka Dvory, poškodená je 30-ročná žena. 

10. Deň 29. január, zastávka Nevädzova, útok na 32-ročnú ženu, 

11. Deň 29. január, zastávka Svätoplukova, poškodená je 16-ročná dievčina,  

12. Deň 29. január, Radlinského, poškodenou je 31-ročná žena,  

13. Deň 26. január, zastávka Pekná cesta, poškodenou je 24-ročná žena,  

 

Koncom minulého roka polícia posadila za mreže 24-ročného Martina Macka, ktorý sa priznal k šiestim útokom na ženy v uliciach Bratislavy. Po tvári a tele im prevažne na zastávkach mestskej hromadnej dopravy rozotieral výkaly. Martin je stále za mrežami, kde sa podrobuje skúmaniam znalcov. 

Stali ste sa obeťou nechutného zvrhlíka? Dajte nám vedieť na tipy@topky.sk

 

Viac o téme: Močútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu